Mielipiteet

Lisää seudun yhdistystoiminnasta

Kirsi Repo kirjoitti nasevan mielipiteen lehteen (FL 18.8.). Olen kaikista kirjoitetuista asioista samaa mieltä. Yhdistystoiminta on nuutumassa seudultamme. Samat vaikeudet koskevat klubeja. Väki ei liiku.

Ollessani Helsingin epilepsiayhdistyksen jäsen porukkaa tuli niin, ettei sisään ollut mahtua. Helsingin yhdistys oli kaikille ideoille avoin. Oli jopa seksivälineluento, joka täytti salin äärestä laitaa. Malmilla kokoontuvalla yhdistyksellä oli omat tilat.

Seutukunnan yhdistyksissä kun heittää uuden idean, niin monesta suusta kuuluu: Ei näin ole ennenkään tehty. Mennään vanhoilla.

Olen hieman eri mieltä verkko-osallistumisesta. Monellakaan varsinkin senioreilla ei ole käytössään, tai eivät osaa käyttää whatsuppia, instagramia tai facebookia. Sähköpostiosoite sen sijaan löytyy monelta. Sähköpostiin vastaaminen on sitten eri asia.

Samaa mieltä olen Kirsin kanssa, että yhteistyössä on voimaa. Eri yhdistykset voisivat tehdä esim. kulttuurimatkoja. Kulut voidaan näin jakaa osallistujien kesken. Toisaalta monet yhdistykset kuolintoreissaan eivät halua yhdistymistä. Se on nähty.

Tietysti on tämä Wahren-opisto. Sieltä löytyy kurssia lähes joka lähtöön. Jos ei näistä yli 130:stä eri kurssista löydä omaansa niin ei mistään. Kurssimaksut tosin pelottavat monia, mutta tietääkseni osallistujia löytyy.

Yhdistyksen hallitusta riipii myös ns. paperityö. Vuosikertomukset, tilinpäätökset, toimintatarkastajan lausunto, toimintasuunnitelman teko ja talousarvio mm. Pakollisia kaikki, mutta kevyempi muistioiden möyhintä helpottaisi toimintaa.

Yhdistystoiminta on kaikesta huolimatta parasta vertaistukea. Nykyisellään toiminta on ikääntyvien aktiivisuuden varassa. Nuorilla on älyä ja älliä, mutta miten heitä saadaan mukaan opettamaan vanhoille jäärille nykyajan touhua. Siinä kysymys.

Lempäälän valo ry:n slogan on ”Yhdistyksen tarkoitus on murheen karkoitus”.

Uusimmat

Fingerpori

comic