Mielipiteet

Live love Forssa? Miksi Forssa kuuluu rötöspaikkakuntien kermaan?

Kuva: Seppo Pessinen
Kuva: Seppo Pessinen

Poikkesin juhannuksen kunniaksi baarissa, vanhassa kantapaikkassani, jossa en ole viiteen vuoteen käynyt. Aikaa kului muutama tovi, kun eräs tuntematon körmy tuli iholle haastamaan riitaa. Olin enemmän kuin äimänkäkenä. Jenkkijääkaapin kokoinen kaveri sanoi, että seuraavana puhuu nyrkki. Miestä en tuntenut saati milloinkaan nähnyt. Kysyin ystävällisesti, että mistä viiraa.

Nyrkistä en saanut, mutta mietin, miksi rakkaassa kaupungissamme, jonka nimi on Forssa, ei saa istua rauhassa.

Asuin 30 vuotta Helsingissä. Kukaan ei uhkaillut. Ei heristänyt nyrkkiä, vaikka ehkä syytä ehkä olisi ollut.

En suin surminkaan tiedä, hakevatko forssalaiset tappelukaveria. En myöskään tiedä, yrittävätkö nämä hyvinkasvatetut ayshiresonnit pelkästään kasvattaa hukassa ollutta egoaan.

Meidän hieno kaupunkimme keikkuu vuodesta toiseen rikostilastojen kärjessä. On nyrkkisankareita, huumehörhöjä ja polkupyörävarkaita ym.

Taaskin istun parvekkeella ja katselen kuinka lanssit ja paloautot lähtevät pillit huutaen kohteeseen. Missä palaa? Kenet on pahoinpidelty?

Joku on nimennyt Forssan helvetin tulirotkoksi. Tv:n hupiohjelmissa mainitaan usein Forssa halventavassa muodossa. Kerrotaan mm. kuinka lapset ryömivät lapsiystävälliseen Forssaan.

Tilastojen mukaan Forssa kuuluu 10 eniten rikosten tehneiden paikkakuntien joukkoon Suomessa. Kannattaako siitä olla ylpeä? Tuskin.

Onneksi tuo typerä mainoskyltti (Live love Forssa) on poistettu tienvarsilta.

Tunnen useitakin stadista paluumuuttaneita. He ovat ikihyväksi ihastuneet Forssan kauneuteen, rauhallisuuteen ja palveluiden riittävyyteen.

Toivotaan, että saavat elää rauhassa rakastamassaan kaupungissa. Tehdään yhdessä Forssasta Suomen ihmisystävällisin kaupunki.

Ollaan ihmisiksi!

Uusimmat

Fingerpori

comic