Mielipiteet

Loppuolympiafanfaarit ovat soineet Tokiossa – Kunhan reilu puolet lajeista saataisiin siitä pois, niin se jo olisi hyvä saavutus kisojen korjaamisessa

Kirjoittajan mielestä olympialaisissa pitäisi palata taaksepäin ja jätää esimerkiksi puolet lajeista pois. Kuva: Veli-Matti Virtanen
Kirjoittajan mielestä olympialaisissa pitäisi palata taaksepäin ja jätää esimerkiksi puolet lajeista pois. Kuva: Veli-Matti Virtanen

Loppuolympiafanfaarit soivat Tokiossa kai 125 vuoden jälkeen siitä, kun ensimmäiset nykyaikaiset olympialaiset järjestettiin Kreikassa. Nämä olivat kuitenkin tiettävästi ensimmäiset, jotka järjestettiin ilman yleisöä. Eli ne olivat typistetyt olympialaiset konsanaan.

Tulleeko samanlaisia olympialaisia vielä lisää, sen aika näyttää, mutta mahdottomuus sekään ei ole. Koronaa vaanii ovella aina vaan erilaisine variaatioineen, ja mitä muita ”tauteja” uhkaa todella ihmiskuntaa.

Joka tapauksessa suomalaisten menestys jäi vaatimattomaksi jälleen kerran. Nyt tuli saaliiksi kaksi pronssia, jossa oli tosiaan edellisiin olympialaisiin parannusta 100%. Olisiko mitään tehtävissä tämä trendin jälleen parantamiseksi?

Mira Potkonen itki kuin pieni lapsi, jolta vanhempi lapsi on ottanut pois tikkukaramellin. Hän ei tiennyt, mitä tämän jälkeen tekisi, mutta olisiko tietämys kasvanut, vaikka hän olisi voittanut hopeisen taikka kultaisen mitalin?

Jälleen kerran pesi eteläinen naapurimme Viro meidät puhtaasti mitalisaaliillaan. Näin se teki jo ties kuinka monennen kerran olympialaisten historiassa. Eli se on jo saavutus lähes viidenneksen pienemmällä väkimäärällään, ja toisaalta osoittaa meidän todellisen saamattomuuden.

Ainakin se olisi tehtävissä, että olympiadit palaavat juurilleen.

Niiden ei tarvitse palata niiden alkuun 125 vuoden taakse, mutta kunhan reilu puolet lajeista saataisiin siitä pois, niin se jo olisi hyvä saavutus kisojen korjaamisessa.

Esimerkiksi hevoset joutaisivat ensimmäisenä pois. Samoin kaikki paatit ja yleensä purjeilla kulkevat samoin kuin melottavat välineet. Samoin jalkarattaat, joilla ajetaan suurten kivien yli metsissä. Eli yleensä apuvälineet. Samoin seiniin kiipeilyt.

Jääköön jäljelle urheilustadionilla tehtävät urheilukoitokset, mukaan lukien siellä apuna paikalla käytettävät urheiluvälineet, kuten kuula, kiekko, keihäs, korkeushyppy, ym. sinne kuuluvat.

Samoin uinnissa tarvittava uima-allas ja hypyissä tarvittava torni, eli vesiurheiluun tarvittavat elementit ilman apuvälineitä. Samoin maratonjuoksuun tarvitaan maastoon rata. Samoin palloilussa tarvittava pallo olisi apuvälineenä sallittu.

Nämä lyhykäisyydessään olisivat jo suuri askel kisojen tuomisessa lähemmäksi alkuperäisiä juuriaan. Samoin kisojen järjestäminen ei olisi enää niin mahdottomien esteiden takana, mitä ne ovat tänä päivänä monille edelleen kisoja havitteleville maille.

Uusimmat

Fingerpori

comic