Mielipiteet

Lordi, lorvi ja demokratiavaje

Eduskuntataloon pääsevät vain harvat ja valitut. Kuva: Terho Aalto
Eduskuntataloon pääsevät vain harvat ja valitut. Kuva: Terho Aalto

Valtio on rakentanut veronmaksajilta keräämillään rahoilla mm. eduskuntatalon, Finlandia–talon, oopperatalon ja presidentin linnan.

Näitä rakennuksia käyttävät lähes pelkästään eliitin edustajat eli lordit. Tavallinen rahvas ei noihin palatseihin kehtaa mennä eikä heille toki kutsujakaan noihin eliittiviihdekeskuksiin satele. Rahvaan edustajat eli lorvit ovat ainoastaan maksajan roolissa.

Lorvista lordiksi voi nousta, jos osaa vetää oikeista naruista niin kuin tivolin narunvedoissakin tehdään, toki siellä palkintoina on vain mm. nalleja ja karkkeja. Lordit voivat elää huoletta, sillä lorvitauti ei tartu. Väärillä ratkaisuilla toki lordit toki saattavat pudota lorvien kastiin.

Demokratian pitäisi olla sitä, että kaikki pääsisivät nauttimaan eduista, jotka yhteisillä töillä ja rahoilla on ansaittu. Aikoinaan Ohukainen ja Paksukainenkin näyttelivät huumorielokuvassa ”Lorvista loordiksi”.

Elokuvan komiikalle on vuosikymmenten saatossa naureskeltu, mutta tarkemmin ajatellen samoista aineksista voisi tehdä myös vakavamielisen elokuvan Suomen nykytilasta. Meillä on edelleen lordien ja lorvien välillä kuilu ja demokratiavaje on täyttä totta!

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti