Mielipiteet

Lounais-Hämeen sote-tulevaisuudesta

Lounais-Hämeen keskustalaiset ovat kokouksessaan ottaneet esille tärkeän asian aluesairaalamme tulevaisuudesta. Hyky on Tähtisairaalan synnyttämisessä tiiviisti mukana sillä painoarvolla, joka Lounais-Hämeelle kuuluu.

Hanke on hyvä ja toteutuessaan se turvaa erityissairaanhoidon palvelut alueellamme yhteistyössä kahden keskussairaalan kanssa. Neuvottelut ovat hyvässä vauhdissa ja alueiden tarpeet ovat kaikkien tiedossa.

Keskustalaisten on turha esiintyä sateentekijöinä ja tarpeettomasti hämmentää hyvin etenevää hanketta. Hykyn hallitus ja yhtymäjohto on asiassa ajan tasalla. Ei hätää. Koenkin, että kannanotto on suunnattu omalle väelle hengenkohotukseksi .

Henkilökunnan keskuuteen on turha luoda epävarmuutta tilanteessa, jossa pyritään turvaamaan sairaalapalvelut alueella. Maan hallituksen lupaamat perusterveydenhoidon saatavuuden parantaminen ja hoitajamitoituksen toteuttaminen vaatii nykyisen vajeen täyttämisen ohella lähes sata uutta tehtävää Hykyssä terveyden hoitoon. Töitä riittää.

Keskustalaisten olisi hyvä seuraavassa kokouksessaan käsitellä maakunnallisen soten tilannetta. Kuten S-L Anttila lupaa niin keskustan ikiaikaisessa maakuntamallissa päätöksenteko tulee tapahtumaan Hämeenlinnassa.

Kysynkin miten keskustan mallissa tullaan hoitamaan perusterveyden hoidon ja sosiaalipalveluiden, erityisesti vanhuspalveluiden lähipalvelut? Tätä kannattaa erityisesti Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän keskustalaisten miettiä.

Kokoomuksen mielestä sote-palvelut tulee hoitaa kuntien toimesta. Siihen meillä on jo valmiina hyvin toimiva Hyky. Siellä päätökset tehdään kuntien yhteisen sopimuksen mukaan paikallisesti.

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic