Mielipiteet

Lounais-Hämeessä on tehty tuloksekasta seutuyhteistyötä vuosikaudet – Pidetään toisistamme huolta, asutaan sitten millä kulmalla seutua tahansa

Seutuyhteistyössä enemmistön käyttö on punainen vaate. Kuva: Tapio Tuomela / FL
Seutuyhteistyössä enemmistön käyttö on punainen vaate. Kuva: Tapio Tuomela / FL

Lounais-Hämeessä on tehty tuloksekasta yhteistyötä vuosikaudet.

Otimme sairaalan johtoomme ja kehitimme esimerkillisen palvelukokonaisuuden, johon on käyty tutustumassa muilta paikkakunnilta. Muistan, kuinka silloinen Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Paavo Säteri piti ehdottoman tärkeänä, ettei Forssalla ollut yhtymässä enemmistöä. Tuleva sote-uudistus pyrkii samaan palvelurakenteeseen kuin meillä jo on. Toivottavasti ajamme taas yhteisrintamassa seutumme etua tulevissa neuvotteluissa.

Jätteiden käsittelyssä olemme edelläkävijöitä. LHJ:n tekemä työ on vertaansa vailla. Perustamiskokouksen jälkeen on yhtiötä viety tarmolla eteenpäin.

Koulutuksen puolella on tehty valtava työ eri oppilaitoksissa. Opetus on nykyaikaistettu ja olemme silläkin sektorilla kilpailukykyisiä. Ypäjän Hevosopistokin on edelleen alansa edelläkävijä.

Kehittämiskeskus perustettiin aikanaan alustaksi seudulliselle yhteistyölle. Kehittämiskeskuksessa oli kaikkien kuntien edustus Monta asiaa vietiin yhdessä eteenpäin. Oli esimerkiksi ”Viiden tähden Lounais-Häme” -hankekin, jolla esiinnyttiin porukalla. Kehittämiskeskus oli voimissaan yli kymmenen vuotta. Kehittämiskeskuksen taival katkesi, kun Forssa käytti minimaalista enemmistöään ja otti toiminnan itselleen tarjoten palveluja ympäristökunnille maksusta.

Vaaleissa valitaan taas päättäjiä seudulle. Pidetään toisistamme huolta, asutaan sitten millä kulmalla seutua tahansa.

Uusimmat

Fingerpori

comic