Mielipiteet

Lounaishämäläisessä korona-exitissä ei saa olla sijaa politikoinnille

Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronasta on kirjoitettu ja puhuttu aivan varmasti lähes joka tavalla ja jokaisesta näkökulmasta. Keskustelu tulee jatkumaan aiheen ympärillä vielä pitkään, mikä tietysti on ymmärrettävää, onhan kyseessä koko maailmaa ravistellut kriisi. Nyt kun positiivisia merkkejä on ilmassa, alkaa olla aika kääntää katse EXIT-ovelle. Mitä kriisin jälkeen ja millaiseen maailmaan palamme?

On varmasti selvää, ettei paluu vanhaan normaaliin ole helppoa ja aivan entiselleen maailma tuskin palakaan. Exit-ovea ei tule heittää holtittomasti auki, mutta saranat on syytä joka tapauksessa rasvata valmiiksi. Seutukunnallamme on kaikki valtit käsissään päästä kriisistä kuiville, jos toimimme yhdessä ja samaan suuntaan.

Lounaishämäläisessä exit-suunnitemassa ei saa olla sijaa politikoinnille, valmiutta parantaa seutukunnallista hyvinvointia tulee löytyä yli puoluerajojen. Paikallinen yrittäminen ja yritykset tulee olla päätöksenteon keskiössä, niin poliittisesti kuin yksilötasollakin. Paikallisessa yrityksessä sinua koronankin jälkeen tervehtii ihminen, ei käyttöliittymä.

Asiakkaat äänestävät jaloillaan on vanha sanonta, joka varmasti toimii myös koronan jälkeisessä maailmassa. Käytetään siis jalkojamme yhteisen ja ennen kaikkea paikallisen hyvän tuottamiseen Meillä tulee olla yrittämiselle terve pohja ja terveet lähtökohdat, niin kunnallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Terve ja kehittyvä yritystoiminta tuottaa työpaikkoja, lisää paikallista ostovoimaa ja hyvinvointia, sekä ennen kaikkia pitää seutukuntamme elinvoimaisena.

Suomen kielessä on sellainen sana kuin kivijalkamyymälä. Rakentaminen aloitetaan aina kivijalasta, niin myös seutukuntamme koronanjälkeinen hyvinvoinnin rakentaminen.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) mukaan koronakriisi päättyy Suomessa rokotuskattavuuden parantuessa ensi kesän aikana, ja yksityinen kulutus kasvaa voimakkaasti. PT ei usko kuitenkaan yhtäkkiseen, lyhytkestoiseen kasvuun vaan pidempään ja vakaampaan elpymiseen. Yhdessä me päätämme, miten tuo elpyminen seutukunnallamme toteutuu.

Yritetään yhdessä!

Uusimmat

Fingerpori

comic