Mielipiteet

Lounean vastauksesta

Kiitokset Olli Järvelle ja Ari Ringborgille Forssan Lehdessä (11.3) julkaistusta vastauksesta kirjoitukseeni (FL 8.3.) ja siitä, että ovat huomioineet mielipiteeni.

Vastauksen perusteella voin todeta, että meillä on yhteinen näkemys valokuituverkon tarpeellisuudesta ja merkityksestä yhteiskunnan rakentamiselle. Ymmärrän hyvin sen, että verkon rakentaminen on oltava kannattavaa ja myönteisenä näen sen kun kirjoittajat toteavat, että ”Lounealla on mahdollista sijoittaa matalahkon tuoton ja hitaan takaisinmaksuajan investointeihin”.

Mielestäni juuri tuolla periaatteella valokuituverkkoa olisi voinut rakentaa mm. Tammelaan kun Elenia rakensi maakaapeliverkkoaan. Tuota asiaa käsittelin aikaisemmin tällä samaisella palstalla (6.7.), joten en lähde sitä tässä toistamaan.

En aivan ymmärrä sitä, että miksi Lounean pitää olla ”luotettava osakkeiden lunastaja”, koska en näe, että mitä lisäarvoa se tuottaa osakkeenomistajalle. Siksi kysyinkin kirjoituksessani, että eikö olisi järkevämpää sijoittaa yhtiön varoja valokuituverkkoon kuin omien osakkeiden ostamiseen.

Tämä on mielenkiintoinen keskustelun aihe mutta tällä palstalla ei taida olla mahdollisuuksia paneutua aiheeseen syvällisemmin.

Paikallisuuden puolesta

Seppo VuorioForssa

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic