Mielipiteet

Lukiolaiset yhdistämistä vastaan

Yhteislyseon mahdollinen yhdistäminen koulutuskuntayhtymään herättää huolta. Kuva: Seppo Pessinen
Yhteislyseon mahdollinen yhdistäminen koulutuskuntayhtymään herättää huolta. Kuva: Seppo Pessinen

Forssan yhteislyseon opiskelijakunta vastustaa yksimielisesti hanketta koulutuskuntayhtymän laajenemista koskemaan lukiota.

Koulutuskuntayhtymän laajenemisen todennäköinen seuraus on se, että lukio joutuu pyörimään pelkillä valtionosuuksilla. Tähän asti se on saanut lisärahoitusta ympäristökunnilta ja toimintaa on ohjannut poliittisista päättäjistä koostunut johtokunta.

Opiskelijakunta ajattelee, että opiskelijan mahdollisuudet jatko-opintoja ajatellen vähenevät, jos lukio pystyy valtionosuuksien avulla tarjoamaan vain pakolliset kurssit. Tällä hetkellä lukio pystyy tarjoamaan pakollisten kurssien lisäksi myös ison määrän syventäviä kursseja, kuten esimerkiksi yhteiskunnallisille aloille suuntaaville opiskelijoille tarkoitettu yhteiskuntaopin lakitiedonkurssi.

Lukio menettää täten mahdollisten opiskelijoiden silmissä kiinnostusta, jolloin opiskelijat suuntaavat mahdollisesti muualle paremman kurssitarjonnan perässä. Kurssitarjonnan väheneminen vaikuttaa myös ylioppilaskirjoituksissa menestymiseen.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti