Mielipiteet

Lukutaito hiipuu – Nykyisen kaltainen maahanmuutto vaikeuttaa juuri pienituloisimpien asemaa yhteiskunnassa

Maahanmuuttovirasto tekee päätöksiä maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa. Kuva: Joel Maisalmi
Maahanmuuttovirasto tekee päätöksiä maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa. Kuva: Joel Maisalmi

Toisin kuin Rintamäki väittää (FL 3.12.), en ottanut kirjoituksessani (27.11.) kantaa elvytysrahan jakamiseen pienituloisille vaan opetusministerin Halla-ahon henkilöön kohdistamaan heittoon. Väitin Perussuomalaisten olevan ainoa puolue, joka lopettaisi nykyisen kaltaisen maahanmuuton, joka vaikeuttaa juuri pienituloisimpien asemaa yhteiskunnassa.

Olen vuodesta 2015 asti vastustanut Merkelin maahanmuuttopolitiikkaa, joka sallii kaikkien tulla elätettäväksemme. Minulla ei ole mitään intialaista tietotekniikkainsinööriä tai somalialaista autonkuljettajaa vastaan, jotka tulevat suomalaisen työnantajan palkkalistoille ja elättävät itsensä ja perheensä työllään. Äänestysoikeuden ja kansalaisuuden myöntäisin kuitenkin vain poikkeustapauksissa.

Avoimet rajat näyttävät kuitenkin todeksi Tino Sanandajin (Massutmaning 2016, s. 292) grafiikan, jossa vastaanottajamaat on sijoitettu koordinaatistoon, jossa pystyakseli mittaa maahanmuuttajien ja kanta-asukkaiden tietotasojen eroa ja vaaka-akseli eroa työllistymisessä. Kuten arvata saattaa, Ruotsi on kauimpana äärikoillisessa, perässä Suomi. Eli tulijoiden suurimmat erot tietotaidoissa suhteessa kanta-asukkaisiin takaavat varmimmin tulijoille paikan työttömyyskortistossa.

Suomi on matalien palkkojen, mutta niihin verrattuna hyvien sosiaalietuuksien maa. HS 5.12: ”Jopa 75 % humanitaarisista syistä Suomeen muuttaneista elää sosiaaliturvan varassa”. Perustoimeentulosta maksetaan Suomessa 30 % ja pääkaupunkiseudulla 51 % vieraskielisille (HS 3.9.). Viisi vuotta on menty Schengen- ja Dublin-sopimusten vastaisilla maahantulosäännöillä ja nyt on tarkoitus tehdä tästä pysyvä käytäntö. Kun samaan aikaan on ratkaistavana lähes 30 vuoden velkavankeus EU:hun, olisi näiden perusteella järjestettävä kansanäänestys, kuten perussuomalaiset ehdottivat (kyselytunti 3.12.). EU:ta ei tunnista siksi kauppaliitoksi, josta äänestimme 1994, mutta se voi muuttaa suuntaansa, jos kansalaiset niin haluavat.

Kun muslimit pakkautuvat tietyille alueille, lähtömaan tyttöjä ja naisia alistava islamilainen kulttuuri kukoistaa. Se näkyy alueen kouluissa Itävallassa, Saksassa ja Ruotsissa. Kodin ja koulun arvomaailman ja arvostusten ero ilmenee pahimmillaan väkivaltana ja usein sillä uhkaamisena. Opettajien työn ohjailuun uhkailemalla osallistuvat myös vanhemmat (jungefreiheit.de 20.10.).

En moittinut naisten määrää hallituksessa, mutta ministerin sukupuoli ei liioin ole mikään este arvostelulle, kun siihen on aihetta.

Uusimmat

Fingerpori

comic