Mielipiteet

Luonnon kestokyvyllä on rajansa – Mikä on ihmisen tehtävä ja tarkoitus maapallollamme?

Ihmisistä on kehittynyt maapallolle uhka. Kuva: Soile Toivonen
Ihmisistä on kehittynyt maapallolle uhka. Kuva: Soile Toivonen

Emmekö enää osaa kuunnella luonnon meille lähettämää sanomaa, emmekö kuule miten se ympärillämme vaikeroi. Meitä on täällä liikaa, luontomme ei enää kestä ihmisen itsekästä ja näköalatonta käyttäytymistä sitä kohtaan.

Me tarvitsemme luontoa ympärillemme. Luonto ei pysty tarjoamaan meille elämää eikä elinmahdollisuuksia, kun tunnumme jatkavan elämäämme yhä enenevässä määrin elinympäristömme tuhoamisen tiellä. Miksi emme ymmärrä luonnon meille lähettämiä viestejä?

Ennen ihminen eli sopusoinnussa luonnon kanssa kunnioittaen sen monimuotoisuutta, eikä riistänyt sitä rajattomasti vain omaan käyttöönsä. Nykyihiminen elää itsekkäästi vain itseään ajatellen ja luonto on nyt asettanut rajat lajimme käytöstavoille. Luonto ja ympäristömme pitäisi jättää rauhaan, sen pitäisi antaa palautua ennalleen.

Jatkuvat metsien hakkuut vievät elintilaa sinne kuuluvilta eliölajeilta, mutta me emme siitä tunnu välittävän. Kalastamme liikaa, merten hyvinvointia ja sen ekosysteemiä kummemmin ajattelematta. Jätteitä syntyy koko ajan tavarantuotannon sivuvirtoina, mutta mihin niitä jätteitä lopulta tarvitsemme?

Raha ja sen valta on syössyt ihmiskunnan suurten kysymysten äärelle: mikä on ihmisen tehtävä ja tarkoitus maapallollamme? Se ei varmaankaan ole oman planeettamme tuhoaminen niin, että homo sapiens -lajina joutuu väistymään jatkuvasti muuntautuvien virusten tieltä. Sinä ymmärtämätön ihminen tuhoat itsesi.

Uusimmat

Fingerpori

comic