Mielipiteet

Luonto ei ihmistä tarvitse

Mitä hyvää ihminen on tällä planeetalla tehnyt? Alkuperäiskansat kunnioittivat maata, käyttivät sitä luontoa kunnioittaen, eläen sen kanssa sopusoinnussa. Nykyajan ihmiset ovat vieraantuneet yhteydestämme luontoon, emme enää osaa arvostaa sitä, emme ymmärrä että ilman ympäröivää luontoa meidän on täysin mahdoton jatkaa olemassaoloamme täällä. Uusin asia meillä Suomessa on rauhoitettujen eläinten rauhoittamatta jättäminen ja niiden lopettaminen.

Esimerkiksi naakat koetaan ihmisen elämää rajoittaviksi, myös karhuja saa ampua. Tämä on selkeä ja täysin ymmärtämätön viesti, me ihmiset emme halua elää yhteiseloa niiden eläinkunnan edustajien kanssa, jotka eivät toimi laatimiemme sääntöjen mukaan. Me emme voi tietää, mitä siitä seuraa. Luonnon kiertokulku häiriintyy synnyttäen monenlaista epätasapainoa, joka taas vaikuttaa suorasti koko planeettamme elämään.

Onko meiltä hävinnyt kosketus maahan ja sen eläimiin kokonaan? Me emme voi elää ilman muita eliölajeja, milloin heräämme huomaamaan sen? Ihminen ei ole täällä yksin ja meitä on jo aivan liikaa. Tunnen suurta myötähäpeää koko ihmiskunnan puolesta. Eläimet kuuluvat joukkoomme, he mahdollistavat elämän jatkuvuuden täällä. Me vain tuhoamme sitä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic