Mielipiteet

Luotettava ja ennakoitava päätöksenteko Forssan kaupungin vetovoimaksi – Luottamus rakentuu tekojen kautta

Hyvä päätöksenteko vaatii yhteistyötä. Kuva: Tapio Tuomela / FL
Hyvä päätöksenteko vaatii yhteistyötä. Kuva: Tapio Tuomela / FL

Forssan uuden kaupunginvaltuuston päätöksenteon luotettavuus ja ennakoitavuus ovat erittäin tärkeitä kaupunkimme vetovoimatekijöitä. Viime vaalikauden kahtiajako pitää nyt pystyä estämään rakentamalla hyvin toimivat yhteistyösuhteet valtuustoryhmien välille. Tähän haastoin maanantaina kaupunginvaltuutettuja.

Jokaisella ryhmällä on omia tavoitteitaan, niiden toteutumisessa tarvitaan juuri sitä yhteistyön kykyä ja hyvää tahtoa. Jokaisen ryhmän pitää tuntea vaikuttavansa päätöksiin. Haastan valtuustoryhmien vetäjät pitämään sekä tiivistä yhteyttä omiin ryhmiinsä että kokoustamaan hakien yhteisiä ratkaisuja. Luottamus rakentuu tekojen kautta.

Monipuoluejärjestelmässä yksikään puolue ei saa tavoitteitaan sellaisenaan läpi mutta pienemmin askelin edettäessä saadaan paljon aikaan ja syntyy luottamusta ja ennakoitavuutta, joita molempia vetovoimatekijänä nyt Forssa tarvitsee.

Lopuksi annan kiitokset hallituksen puheenjohtaja Mikä Penttilälle hyvästä hallituksen työskentelyn johtamisesta. Otat yhteyttä hallitusryhmiin ja neuvottelet, kuten rooliisi kuuluu. Jatka samalla tavalla, tulokset palkitsevat. On ilo olla mukana.

Yhteistyöterveisin

Fingerpori

comic