Mielipiteet

Maailma elää muutoksessa

Maailma ja sen tila muuttuu kaiken aikaa. Olemme sen jo huomanneet ja tiedämme varsin hyvin, mitä meidän tulisi tehdä. Olemme länsimaissa tottuneet helppoon elämään. Kaikki on meille valmiina, kun vain nappia painamme.

Mielemme ei vaan tunnu kestävän tätä mukavuuteen ja elämän helppouteen perustuvaa elämää. Kukaan ei todellisuudessa tiedä, mitä meillä on edessä. Mitä tapahtuu jos yllättäen menetämme sähkön tuotannon? Olemmeko varautuneet siihen riittävän hyvin? Mitä teemme pimeyden laskeutuessa yllemme, kun sähköllä toimivat laitteet lakkaavat toimimasta? Mitä me silloin sähkön varaan rakennetuissa kaupungeissamme teemme?

Lyhyitä sähkökatkoksia on meilläkin ollut, mutta mitä jos ne pitkittyvät? Mitä tapahtuu, kun joudumme vastatusten luonnonvoimien kanssa? Mitä meille jää, kun lamput sammuvat?

Luonto ei tunne armoa eikä pelasta meitä, ellemme itse nöyrry kuuntelemaan, mitä se meille kertoo. Maan pinta on tukehdutettu asfaltilla ja rakennuksilla. Metsiä hakataan kiihtyvää vauhtia ja puhutaan sen taloudellisista vaikutuksista ihmisen hyvinvointiin.

Kuka ajattelee lapsiamme ja heidän tulevaisuuttaan näiden uhkakuvien keskellä?

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic