Mielipiteet

Maailma muuttuu

Viljamin kirjoitus ”pakkohuutokaupoista” (FL 15.11.) pakottaa ottamaan kantaa:

Missähän koulussa on opetettu, että mieskin voi synnyttää? Väite ilman perusteluja on nollan arvoinen.

Katsotaan vierestä, kun lapset panikoivat ilmastonmuutoksesta? Puhutko nyt jenkeistä, jossa vaaleilla valittu presidentti toimii näin, vastoin tiedemiesten yleistä käsitystä ilmaston pilaamisen riskeistä?

Kansallista mediaa myöten syyllistetään jopa odottavia äitejä, lapsiperheillä kun on valtava hiilijalanjälki: mistähän sinä tämän väitteen kaappasit?

Sananvapaudesta on tullut harvojen oikeus, jopa 15 vuotta vanhat tekstit voivat viedä syytetyn penkille: totta, jos rikot lakia. Et käsittääkseni kuitenkaan 15 vuotta sitten lausumastasi, vaan jatkamalla voimassa olleen tai voimaan tulleen lain vastaista toimintaa.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies tyrmäsi kouvolalaiskoulun käytännön koulun joulujuhlan järjestämisestä kirkossa lainvastaisena, vaikka halukkaille olikin todistetusti järjestetty muuta ohjelmaa: Tässä meni monella poliitikolla puurot ja vellit sekaisin. Asia koski joulujuhlan pitämistä kirkossa jumalanpalvelustavoin. Ei siis joulukirkkoa, johon osallistuminen on vakaumuksen mukaan valinnainen, vaan joulujuhlaa, joka on osa koulun opetusta.

Näytti siltä, että edustajat Lohi, Orpo ja Kulmuni ainakin ottivat kantaa tunteella, eivätkä asiapohjalla. Siitäkös riemu repesi.

Mitkä arvot yhteiskuntaamme jatkossa ohjaavat, sillä tutut ja turvalliset eivät ainakaan: maailma muuttuu, Viljami. Koetapa pysyä mukana!

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti