Mielipiteet

Maailmassa monta ihmeellistä asiaa

Kun seuraa päättäjien puheita maailmalla, kotimaassa ja Forssassa, ei voi muuta kuin ihmetellä.

Ilmastonmuutos on yksi puheenaihe.

Ihmettelen, miten jatkuva talouskasvu ja yksityisen kulutuksen lisääminen velkarahalla johtaa esim. Suomen hiilineutraaliin tavoitteeseen 15 vuoden aikana, vaikka siihen ohessa uhrattaisiin maatalous, metsätalous ja osa teollisuuttakin, kuten ehdotellaan!

Toisaalta on samantekevää, vaikka söisimme pelkkää ruohoa, jos suurella osalla maailman väestöstä ainoa keino selviytyä hengissä päivästä toiseen on hankkia ruokansa riippumatta siitä, mitä se aiheuttaa ilmastolle!

Olisi mielenkiintoista myös kuulla, miten tuotetaan tuolloin kaikki se sähkö, jolla pyöritetään teollisuus, lämmitetään talot ja kuljetaan nykyiset määrät ilmassa, maalla ja merillä saasteettomasti.

Forssassa on pari kestoaihetta: Makasiini ja monitoimikeskus.

Kaupunkilaisille olisi hyvä perustella, mikä merkitys on yhden makasiinin säilyttämisellä kaupungissa, jossa on kymmeniä tuhansia neliöitä arvokasta rakennuskantaa säilytettynä ja käytössä.

Kun kuuntelin eduskunnan budjettikeskustelua, nousi sieltä monelta taholta esiin ajatus, että koulutuksen kunnianpalautus on yksi tärkeä tehtävä. Tämä on mielestäni tehtävä, koska viimeisen vuosikymmenen aikana koulutuksen alamäki on ollut todella raju. Tätä taustaa vasten Forssan monitoimikeskuksen rakentaminen vie asian mielestäni aivan väärään suuntaan. Mieleen on tullut ajatus, että nyt suunnitellaan tiloja paljolti muuhun kuin koulukäyttöön, koska se on edullista, kun kustannuksiin saadaan valtionapu.

Koulumaailman ongelmat ovat muualla kuin tilojen seinissä tai niiden puutteessa!

Suomen tämän hetken ns. hyvinvointi on pitkälti rakentunut velan varaan. Suomi on mielestäni kulkemassa väistämättömästi syyttään tai syystään taantumaan, joka saattaa olla hyvinkin syvä. Myös tällä perusteella olisi syytä todella harkita kymmenien miljoonien investointeja, joiden maksumiehiksi joutuvat jälkipolvet, joiden hyväksi pitäisi nyt toimia.

Eikö edellisestä lamasta ole opittu mitään? Sitäkin ennen oli rahaa ja se oli halpaa!

 

Uusimmat

Fingerpori

comic