Mielipiteet

Määrärahat pois järjeltä!

Kanadalainen evoluutiopsykologian professori ja yhteiskunnallinen keskustelija Gad Saad haluaa kiinnittää huomiota siihen, että USA:n presidentinvaaleissa ei ehkä tärkeintä ole ehdokkaiden ominaisuudet vaan taustajoukon ajamat asiat (Guidelines on how to vote in the 2020 US presidential election, the saad truth_1089). Saad listaa lähinnä demokraattien leirin kannattamia arkijärjen vastaisia väittämiä:

1. Miehilläkin voi olla kuukautiset

2. Kyvykkyys (meritokratia) on korvattava monimuotoisuus-, osallisuus- ja tasavertaisuususkonnolla (diversity, inclusion, equity)

3. Valtion rajat ovat rasistisia

4. Poliisi lakkautettava

5. Aseenkanto-oikeutta heikennettävä

6. Sananvapautta kavennettava

7. ”Amerikka ensin” on rasismia

8. On piehtaroitava länsimaisen kulttuurin vanhoissa virheissä itseinhon vallassa

Lisäksi Saad kysyy mm. kummassa puolueessa on vahva antisemitistinen ja sosialistinen siipi ja kumman puolueen edustajat todennäköisemmin lukisivat Robin DiAngelon kirjan White Fragility (Valkoinen haavoittuvuus).

Määrärahojen poistamista on ehdotettu paitsi poliisilta myös vankiloilta ja koulujen historian ja matematiikan opetukselta. Osa vasemmistosta yrittää vielä puolustaa järjen käyttöä kaiken henkisen ja fyysisen riehunnan keskellä.

BLM-mekkaloinnin aitiopaikalta Portlandista raportoivat Bret Weinstein ja Heather Heying (biologian tohtoreita) vetoavat yhteisiin länsimaisiin arvoihin järkevien ihmisten yhdistämiseksi yli puoluerajojen (Bret and Heather 36th DarkHorse podcast livestream: Doing the math on sensemaking).

Sam Harris pelkää demokraattien häviävän vaalit vähemmistöryhmiin fiksoitumalla. Hän sanoo USA:n vasemmistolle ihonvärin olevan jo tärkeämmän kuin Ku Klux Klanille (Sam Harris, Could Trump win 2020 because of woke culture?).

Uusimmat

Fingerpori

comic