Mielipiteet

Määräykset, suositukset ja tiedotukset

Kiitos taas kerran selkosuomeksi esitetystä, asiallisesta uutisesta (FL 7.6.). Koronakevään aluksi ihmettelin hallituksen päätöksiä ja niiden johdosta pidettyjen tiedotustilaisuuksien sisältöä, joista ei itselleni selvinnyt ”missä mennään”. Tätä kaikkea sekoitti vielä television uutisointi!

Kuukauden päivät sitten oikeuskansleri Tuomas Pöysti lähetti hallitukselle ”paimenkirjeen”, jossa todettiin puutteita mm. asioiden valmistelussa ja tiedottamisen epäselvyydessä ja kehotettiin palaamaan poliittisista linjauksista normaaliin virkamiesvalmisteluun, josta on säädetty perustuslaissa.

Tähän asti oli ministereiden ja television tiedotuksista ja uutisoinnista syntynyt suurelle osalle kansalaisista sellainen käsitys, että määrättiin esim. yli 70-vuotiaat karanteeniin ja kiellettiin maasta poistuminen, jota ei perustuslain mukaan voi tehdä.

Vasta tällöin hallitus tiedotti, että kyseessä olivatkin olleet vain suositukset. Tiukkojen ”määräysten” johdosta esim. lukemattomat vanhukset olivat kärsineet, kun olivat mm. olleet tapaamatta läheisiään.

Monta muutakin hämmästyksen aihetta oli tiedotuksen alussa. Parannus oli melkoinen, kun virkamiehet ja asiantuntijat alkoivat olla pääasiassa mukana.

Koulutusta tarvittaisiin ehkä muussakin kuin esiintymisvarmuudessa, jota ”viisikolla” mielestäni riitti! valmiiden tekstien lukemiseen!

Koronan jälkeen on aika monelle opiskelijalle hyviä tutkimuksen aiheita vaikkapa lopputyöhön.

Televisiolla tuntuu olevan kerrallaan resursseja vain yhden suuren asian tiedottamiseen.

Viimeisen kahden viikon ajan on koronauutiset ohittanut törkeä murha, josta seurauksena oli joka päivä useamman kerran maininnat ympäri maailmaa olleista mielenosoituksista ja niihin osallistuneiden ihmisten määristä uhrin hautajaistilaisuutta myöden.

Taas kerran on todettava, että yksi videon pätkä tai valokuva, oikealla tavalla markkinoituna, voi saada aikaan monenlaista seuraamusta, jotka eivät välttämättä kaikki ole positiivisia. Toivottavasti tämänkertaisesta seuraa se hyvä, mitä on toivottu jo pitkään ja jopa lakisääteisesti säädetetty!

Viimeksi oli suuri ihmetyksen aiheeni se, että Olof Palmen murhaselvityksestä oli Suomessa televisiossa suora lähetys, jossa monotonisen esityksen jälkeen annettiin lopputulos, joka ei mielestäni ainakaan Ruotsin poliisille tuo suurta kunniaa!

Muuan kestoaihe on ollut jo vuosien ajan erään poliisimiehen oikeudenkäynnit, jotka jatkuvat edelleen ja hintalappu kasvaa kuin valtion velka, joka on vähän ajan kuluessa kaksinkertaistumassa!

Uusimmat

Fingerpori

comic