Mielipiteet

Makasiini muisto menneestä ajasta

Olen saanut viiden vuoden ajan viikoittain ihailla vastarannalta Muistoa Menneiltä Ajoilta! Olen uskonut, luottanut, toivonut ja joskus jopa rukoillut, että ”herrat” ymmärtäisivät vanhojen rakennusten arvon. ”Forssaa eläväksi ja kauniiksi” olen kannattanut ja kannatan edelleenkin – ei taistelemaan vaan vaikuttamaan siihen, että kaupunki aikuisten oikeasti ohjaisi oikealla kädellään.

Torstaiaamun Forssan Lehti herätti jälleen kysymyksen: – Pitäisikö katsoa ensin oikeaan, sitten vasempaan ja vielä kerran oikeaan, että kulttuurihistorialla olisi oikeus elää. Vai ratkaiseeko keskusta jatkossa kaupungin kulttuuripäätökset?

Eilen katselin härmälääsen nuoren miehen kannanottoa Porista. Kaimani kannanotto arvoihin oli: ”Raha ei ole ainoa arvo” ja suojelu ei tarkoita säilyttämistä vaan mahdollisuuksiin tarttumista.

En jää jauhamaan kulttuurihistorian turmelemisesta, pyydän kuitenkin että vielä jäljellä oleva makasiini voitaisiin valjastaa palvelemaan tieteen, taiteen, kulttuurin ja tulevaisuuden kehittämisen tarpeita.

Mikäli kulttuuriin panostaminen ei päättäjiä kuitenkaan kiinnosta, eivätkä he usko kulttuurin voimaan osana elinvoimaa, säästettäköön makasiini sitten Menetettyjen Mahdollisuuksien Muistomerkiksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti