Mielipiteet

Makasiini säilytettävä

Piparkakkutaloa ei enää ole.
Piparkakkutaloa ei enää ole.

Purettiinko Pipaparkakkutalo, Kartanon kadulla sijainnut Viljamakasiini siksi, että olivat rumiluksia ja vaarallisia? Rakennettiin uusi silta yli Loimijoen, tuhottiin Kantinkulma, annettiin Sokoksen rakentaa pari kauppaa, toinen purettu ja toinen odottaa purkua. Siinä muutama muka kehityksen ja talouden takia forssalaisten poliitikkojen päätöksiä.

Kaupungin identiteetti raiskattiin lähes kokonaan 70-luvulla, nousukauden jälkijunassa. Betonia, metallia, muovia tilalle, voitot ja rahat rakennusfirmojen taskuun, no siinä muutama forssalainen poliitikko taisi saada omakotitalon ja kesämökin. Hotellit ja ravintolat Tammi ja Koskenniska viettivät kulta-aikaa, elettiin suljetun Suomen hyvä veli -juhlia.

Ei noussut Forssa nousuun, päinvastoin, menetti historiansa ja maineensa.

Käsittääkseni kaupungin virkamiesten ja poliittisten päättäjien vastuulla on kulttuurihistoriallisten suojelukohteiden valvonta ja säilyttäminen. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Penttilä ja hallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola ovat jatkaneet 70-luvun tapoja asettumalla tukemaan grynderi Matti Laakson vaatimusta purkaa makasiini. Odottelen kaupungin vastuullisten virkamiesten kommentteja?

Mika Penttilän kommentit olivat sivistymättömiä ja ylimielisiä, makasiini muka maailman rumin rakennus. Hän varmaan haluaisi purkaa Rooman Colosseuminkin rumana!

Miksi Loimijoen kulttuurimaiseen, pienelle ja ahtaalle alueelle pitää rakentaa sinne täysin esteettisesti sopimattomia rakennuksia? Kehräämöltä Kutomolle ulottuva, onneksi vielä aika hyvin säilynyt alue ei tarvitse lisää. Ainutlaatuinen alue kaupungin sydämessä pitää kunnostaa myös yhteiseen käyttöön.

Kaupungin johto, virkamiehet ja poliittiset päättäjät ovat syyllistyneet jo nyt vastuiden pakoiluun. Makasiinin sisältä on hävinnyt tuntemattomuuteen hieno alkuperäinen lankkulattia ja lopulta vielä seiniä on purettu. Kuka on vastuussa?

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti