Mielipiteet

Malttia työsuhteen päättämiseen

Nykyään mediassa saa lukea uutisia siitä kun alainen erotetaan tai eroaa! Erottamisen tarkkoja syitä emme useinkaan saa tietää.

Aikojen alusta asti näitä erimielisyyksiä on kuitenkin ollut pomon ja alaisen välillä. Huonetaulussakin monen pomon seinällä lukee: Kohta 1. Pomo on aina oikeassa. Kohta 2. Jos pomo ei ole oikeassa niin katso uudestaan kohta 1 eli pomo on aina oikeassa!.

Erottaminen 40 tai 50 vuoden palvelusajan jälkeen on aina julmaa, jos se ei johdu vakavasta rikoksesta. Hyväkin työsuhde saattaa päättyä olemattoman syyn takia.

Maailma muuttuu ja ihmiset sen mukana. Syynä kiistoihin on usein kateellisuus, vahingonilo, oma etu, poliittinen näkökulma jne.

Suomen oikeuslaitokset ovat nykyään täystyöllistettyjä mikä todistaa, että maailma on muuttunut julmemmaksi ja jopa oikeuslaitoksen työntekijätkin on stressaantuneita! Ennen vanhaan kouluissakin opettaja sai oppilaiden kunnioituksen, mutta nyt oppilaat määräävät mitä opettaja saa tehdä! Näin kuulee ja saa lukea tiedonvälityksen sanomana.

Onneksemme Suomessa erokiistat on inhimillisemmät, kuin verraten isoon maailmaan, jossa erotetaan ja erotaan jopa pois tästä elämästä sinne jonnekin! Hämäläisten 11. käsky on kuvaannollisesti: ”Älä hättäile!! Silloin priima työ tuppaa tulemaan väkisin ammattilaisilta ihan joka ammatin edustajilta!

On totta, että amatöörit saa aikaiseksi sekametelipäästönkin, mutta ääntä tähän maailmaan on aina mahtunut ensimmäisestä syödystä omenasta alkaen!

Uusimmat

Fingerpori

comic