Mielipiteet

Marioneteistä ja taitekohdista – Suomessa on jatkuvasti ja tauotta erittäin populistista mollata Trumpia

Donald Trumpilla on eri puolensa. Kuva: epa08374372
Donald Trumpilla on eri puolensa. Kuva: epa08374372

Vaikka on eläkeläisen valitettavasti jo rajoitetun ja siksi kalliin ajan haaskausta, ylittää Jyrki Jokisen ”antipopulistinen” mielipide (FL 12.11.) meikäläisen ärsytyskynnyksen ja vaatii vastinetta.

Suomessakin on jatkuvasti ja tauotta erittäin ja todella populistista mollata Trumpia. Niin sanotusti lyödä lyötyä, vaikka USA:n presidentin vaalit on out, joka sana sentään toivottavasti löytyy englanninsanakirjasta.

Entistä presidenttiä muistellessa olisi voinut kuitenkin mainita hänen toimikautensa hyviäkin puolia, kuten 7 miljoonaa uutta työpaikkaa ennen koronakriisiä. Ei pidä myöskään sokeasti tuijottaa – Bidenin yhtä mainosvalttia – USA:n korkeita Covid-19-lukuja mainitsematta samalla, että maassa on testattu likimain puolet kansakunnasta, yli 160,6 miljoonaa kansalaista (stand 11.11.2020, lähde: de.statista.com).

USA:n suhteelliset kuolinluvut ovat myös kaukana kärjestä Belgian, Perun, Espanjan, Brasilian ym. jälkeen. Trumpin mustaamiskampanja saavutti ennen näkemättömät mittasuhteet, sillä, kuten USA:n presidentti Abraham Lincoln aikoinaan lausui, niin on helpompi uskoa tuhanteen kertaan kuultuun valheeseen kuin yhteen totuuteen.

Joidenkin mielestä Trumpin tuomittavimpia tekoja oli varsinkin tämän tiukka linja maahanmuuttajiin ja rajojen tiivistäminen. EU:ssa sen sijaan on tahoja, jotka kernaasti avaisivat ovet ja ukset kaikille miljoonille elintasopakolaisille. Sananvapaudesta viis, sillä tämän politiikan kritisoiminen leimataan mustamaalaukseksi, rasismiksi ja natsismiksi ja maahanmuuttajien kymmenistä viime vuosina tehdyistä terrori-iskuistakin pitäisi mieluummin vaieta.

Ihmettelen vain, jos Jokinen ihmettelee ymmärtämätöntä kieltä lyhyissä, niin miten olisi monituhatkertaisesti Suomeenkin tuotetun vieraan kulttuurin, tulijoiden kielen ja vieraan uskonnon ihmettely. USA:n politiikkaa läheisempiäkin aiheita luulisi löytyvän.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic