Mielipiteet

Markkinarakomuukalaiset ja media

Vaatimattomana maalaiskolumnistina itseään pitävä Kononen lukee Helsingin Sanomia ja löytää makupaloja Perussuomalaisten tuomitsemiseksi. Kuten kaikille Suomen politiikkaa seuranneille vähemmän suurena yllätyksenä lehden päätoimituskirjoittajan toteamus, että PS on löytänyt ”muukalaisvastaisuudesta” markkinaraon.

Ei siinä sen kummempaa, kateus vie kalatkin vedestä mutta samassa Kononen (13.9.) ruotiessaan Pia Kuparisen (7.9.) kirjoitusta toteaa, että Suomen mediassa pääsevät julki hyvinkin monenlaiset äänet ja näkemykset. Saa kirjoitella vapaasti vaikkapa Torronsuon lahoista pitkospuista ja Oulun seudun hyvästä omenasadosta. Vaan miten on tabuteemat kuten ”muukalaiset” ja pakolaiset.

Minäkin lueskelen päivittäin paria lehteä, joilla on yhteensä muutaman miljoonan lukijan levikki ja katselen kymmenkuntaa keskieurooppalaista TV-kanavaa. Jos asetetaan näiden rinnalle Suomen media, en Konosen tapaan juuri röyhistäisi rintaani.

Tosin sain 15.9. linkin Aamulehden Tuomas Rimpiläisen juttuun Pirkanmaan huumausainekäräjistä ja täytyy todeta, että sentään joku lehtimies uskaltaa Suomessakin hyppiä aisan yli. Jutussa mainitaan täysillä nimillä 13 henkilöä, jotka saivat 12,5 – 2,5 vuoden vankilatuomion. Ei tarvinne mainita, että ihme jutun julkaisemisessa oli se, että kaikki nimeltä mainitut olivat niitä markkinarakomuukalaisia, Arazista Muhammadiin.

Simo Salomaa

Uusimmat

Fingerpori

comic