Mielipiteet

Maskin käytöstä on pelkästään hyötyä myös jatkossa – Käyttövelvoite saisi jäädä pysyväksi lentokoneissa ja lentoasemilla

Lentokoneissa ja -asemilla kasvomaskin käyttövelvoite saisi kirjoittajan mukaan jäädä pysyväksi käytännöksi. Kuva: Arttu Laitala
Lentokoneissa ja -asemilla kasvomaskin käyttövelvoite saisi kirjoittajan mukaan jäädä pysyväksi käytännöksi. Kuva: Arttu Laitala

On nähty jo parikin isompaa mielenosoitusta, joissa vastustetaan koronarajoitteita ja mm. kasvomaskin käyttöä. Mielestäni on lapsellista ja suorastaan vastuutonta vastustaa vaarallisen kulkutaudin etenemistä. Olisivatko maskien, rokotusten ja kohtaamisrajoitusten vastustajat valmiita kieltäytymään yhteiskunnan maksamasta hoidosta, jos sairastuisivat?

Aasian maissa koronatartunnat ovat alhaisissa lukemissa, koska niissä maskia on opittu käyttämään jo aiempien pandemioiden ja paikoin huonon ilmanlaadun takia. Toki koronan leviämistä on ehkäissyt myös esim. kahden viikon pakollinen karanteeni hotelleissa maahan saapuville. Uskoisin kuitenkin, että osa suomalaisista käyttää maskia jatkossakin korona-ajan jälkeen varsinkin influenssa-aikoina ja väenpaljoudessa sisätiloissa.

Eikös ole tuttu tosiasia lentomatkustamisesta, että välittömästi ihmisten istuttua paikoilleen alkaa koneesta kuulua melkoinen konsertti yskimistä, aivastamista ja niistämistä. Tulee mieleen, että kuinkahan monen ihmisen loma menee pieleen sen takia, että limakalvoille tarttuu, jokin virus jonka etenemisen olisi voitu pysäyttää viereisen penkkirivin matkustajan maskiin. Lentokoneissa ja lentoasemilla on väkeä ja myös viruksia kaikista maailman kolkista, minkä takia maskin käyttövelvoite saisi niissä jäädä pysyväksi käytännöksi.

Maskin käyttösuositus riskitilanteissa ei ole kiusan tekoa vaan terveyden suojelua. Käytön vastustajat eivät kunnioita toisia ihmisiä.

Kannattaisi kuitenkin kaikkien oppia ymmärtämään tuo maskin käytön hyödyllisyys sen sijaan, että vaaditaan sinne sun tänne rokotteita ihmisille, vaikkei muualla maassa ole saatu rokotettua vielä edes koko hoitohenkilökuntaa tai riskiryhmiä.

Uusimmat

Fingerpori

comic