Mielipiteet

Meidän kaikkien olisi hyvä miettiä, mitä voisimme tehdä omaishoitajien jaksamisen tueksi

Omaishoitajat tekevät tärkeää ja vaativaa työtä läheistensä parhaaksi. Kuva: Ossi Ahola
Omaishoitajat tekevät tärkeää ja vaativaa työtä läheistensä parhaaksi. Kuva: Ossi Ahola

Valtakunnallinen omaishoitajien viikko on vuosittain järjestettävä teemaviikko, jolla halutaan nostaa esiin omaishoitoasioita. Teemaviikkoa vietetään 21.–28.11.2021.

Omaishoitajat tekevät tärkeää ja vaativaa työtä läheistensä parhaaksi. He ovat ensiarvoisen tärkeitä myös yhteiskunnallisesti. Omaishoitajien panos hoiva- ja hoitotyöhön tuo isoja säästöjä kuntien sekä vuoden 2023 alusta hyvinvointialueiden talouteen, sekä helpottavat hoitohenkilökunnan saatavuuteen liittyvää painetta. Väestön nopea ikääntyminen tekee omaishoidosta yhä tärkeämmän hoivavaihtoehdon samalla, kun laitos- ja kotihoito kärsivät resurssipulasta.

Omaishoitajien terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen, jaksamiseen ja kuntoutukseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Meidän kaikkien olisi hyvä miettiä, mitä voisimme tehdä omaishoitajien jaksamisen tueksi. Olisiko yksi parannus tähän liittyen, että omaishoidon tukea saava henkilö pääsisi maksutta oman kunnan/kaupungin liikuntapalvelujen piiriin?

Monesti omaishoitotyötä tehdään yksin ja yksinäisyys saattaa olla monelle raskasta, sen huomioimiseen voisimme jokainen puuttua lähipiirissämme.

Hyvää tulevaa omaishoitajien viikkoa ja voimia tärkeään työhön!

Uusimmat

Fingerpori

comic