Mielipiteet

Menestyksekkäät kuntavaalit – Kaikki puolueet saattoivat julistautua voittajiksi

Kuntavaaleissa saattoi julistaa monta voittajaa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Kuntavaaleissa saattoi julistaa monta voittajaa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Taannoiset kuntavaalit oli monessa mielessä menestys siitä huolimatta, että äänestysprosentti jäikin hieman matalaksi. Menestys nuo vaalit oli siinä mielessä, kun häviäjiä ei ollut, oli vaan voittajia.

Kiistaton voittaja oli Kokoomus, joka säilytti asemansa suurimpana kuntapuolueena. Voittajia olivat Perussuomalaiset, jotka jokseenkin tuplasivat äänimääränsä edellisiin kuntavaaleihin verrattuna. Keskustan tulos oli voitto sinänsä, kun odotettavissa oleva vaalitappio jäi huomattavasti pienemmäksi, kuin gallupit antoivat ymmärtää.

Muutkin hallituspuolueet saattoivat juhlia voittajina, kun Perussuomalaisten saama äänimäärä jäi rutkasti pienemmäksi kuin gallupit ennustivat.

Voittajia olivat myös Kristillisdemokraatit siksi, että he yleensä saivat ääniä. Heidän saamansa äänimäärä oli suoranainen ihme, kun ottaa huomioon, mitä julkisuutta eri kristilliset tahot ovat saaneet Suomessa ja muualla Euroopassa. Samoin Liike Nyt voi juhlia voittajana jokaisesta valtuustopaikasta, koska edellisellä vaalikaudella niitä ei juurikaan ollut.

Kaiken kaikkiaan vaalit toteutuivat todella mallikkaasti. Kansa sai kaipaamaansa pullakahvia ja ennen kaikkea grillimakkaraa. Poliitikot puolestaan saivat vastalahjaksi ansaittuja ääniä ja mikä parasta, mielihyvää.

Siis, loppu hyvin, kaikki hyvin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic