Mielipiteet

Metsästyksen moraalista Susikkaalla

Kysymys on lähes mahdoton, ei voi tietää, mitä siellä tukan alla milloinkin liikkuu. Näyttäisi olevan, että metsästäjällä tuntuu olevan vaikeuksia luetun ymmärtämisellä. Metsästyslaki 25§ on seuraavanlainen: ilman omistajan lupaa eläintä ei saa ampua 150 metriä lähempänä sellaista rakennusta, jossa asutaan.

Kiinteistöni sijaitsee Susikkaantie 757:ssä, pihani kautta on kulku naapurin viljelyksille, johon metsästäjän / metsästäjien vietti kohdentuu. Tästä aiheutuu kohtuutonta harmia, vaikkakin kaato tapahtuisikin laissa määrätyllä matkalla. Etenkin kun olen lapsien kera sieniretkellä, jolloin he säikähtävät nähdessään kyseisiä karvakorvia näköpiirissään.

Toki metsästys on sallittua tuon 150 metrin tuolla puolen, mutta luulisi olevan sen verran älliä ja hienotunteisuutta, että ei tulla toisen takapihalle paukuttelemaan, kun otetaan huomioon, että heille on varatut alueet käytettävissään. Vai onko aika tullut vastaan, niin kuin kävi Kekkosellekin, ettei jaksa enää kulkea pitkiä matkoja maastossa?

Uusimmat

Fingerpori

comic