Mielipiteet

Miehistä(kö) pulaa!?

Opettajat saavat palkkansa vain pidetyistä tunneista. Kuva: Tapio Tuomela
Opettajat saavat palkkansa vain pidetyistä tunneista. Kuva: Tapio Tuomela

Olin juuri oppimassa ”sisäistämään”, että ei ole olemassa tyttöjä ja poikia ja olin ajatellut esittää yhteisiä nimiehdotuksia tälle joukolle opettaja-ajoiltani. Seuraavassa muutama ehdotus!

Jos tapahtui jotain kielteistä, oli ”patistettaessa” usein vastaus: ”Se oli TOI!” Kun oli kysymys puheista, oli vastaus: ”SE sano!” Kun ei ollut selkeää kohdetta, JOKU oli tehnyt tai sanonut!

Äskettäin meni taas ”hämmästyksen sormi ihmetyksen suuhun”, kun televisiossa esitettiin, että kouluun pitäisi saada lisää MIESOPETTAJIA!

Pojat oppisivat kuulemma paremmin, jos heillä olisi MIESMALLI – mitähän varten?!

Erkki Kaakinen oli huolissaan tulevista opettajien irtisanomisista ja esitti heille uusia tulevaisuuden näkymiä (FL 23.8.).

Tulevaisuudessa ei opettajia tarvitse irtisanoa, koska jo nyt puolet harkitsee tilaisuuden tullen vaihtavansa ammattia. Viimeisten tietojen valossa ei alalle opiskelijoitakaan ole tulossa entiseen malliin! Syyt ovat selvät! Mistä niitä ”miesmalleja” sitten otetaan!

Toinenkin kuihtuva ammattiala on olemassa – maanviljelijät. Kumpaankin asiaan on paljolti samat syyt.

Kumpikin ryhmä on aika ajoin tiettyjen ryhmien ”hampaissa” ja jopa sylkykuppina sen lisäksi, että tehtyyn työmäärään nähden ansiot eivät ole oikeudenmukaiset.

Opettajat saavat palkkansa vain pidetyistä tunneista. Kaikki turha tilastointi, yhteyksien pitäminen koteihin sekä lukemattomat turhat tunnit kokouksissa ja ”koulutuksessa” tehdään ilman palkkaa!

Maanviljelijä saa suuren osan palkastaan ”konttoristina”, ei pätevänä ammatinharjoittajana! Kadehditut ”tukiaiset” ovat muuten syöntitukia kuluttajille, joilla siksi on varaa heittää ruoasta neljännes hukkaan!

Jonkun mielipiteistä huolimatta ei nyt syntyvillä lapsilla välttämättä ole ihana tulevaisuus!

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti