Mielipiteet

Mielipide: Alan ammattilaisiin kannattaa turvautua myös matka-asioissa

Matkatoimistoissa on alan osaamista. Kuva: Tapio Tuomela
Matkatoimistoissa on alan osaamista. Kuva: Tapio Tuomela

Täytyy myöntää, että minäkin olin lähes tyystin unohtanut matkatoimistojen käytön matkojen järjestelyissä, eli olen yli 20 vuoden ajan tilannut kaikki lennot jopa Uutta-Seelantia myöden itse netin kautta.

Työskennellessäni suuryrityksen taloushallinnossa vastuulleni kuului liikematkojen matkayhdyshenkilönä toiminen sopimusmatkatoimiston kanssa. Tämän kautta opin antamaan arvoa matkatoimistojen monipuoliselle osaamiselle ja hyvälle palvelulle.

Viimeisten vuosikymmenten aikana ala on kokenut suuria muutoksia ja esim. pääkaupunkiseudulta lähes kaikki pienet matkatoimistot ovat hävinneet. Ellei halua käyttää valmismatkoja, on lähes ainoa vaihtoehto hoitaa asioiminen netissä, jota varsinkin nuorempi sukupolvi pääsääntöisesti käyttääkin. Netissä tehdyt varaukseni ovat onnistuneetkin hyvin, mutta ongelmatilanteissa voikin tulla ongelmia, kun ei ole yhdyshenkilöä jonka kanssa neuvotella.

Olin suunnittelemassa forssalaisten sukulaisteni kanssa ensi syksyn matkaamme kohteeseen, johon ei ole suoria lentoja. Etsin lentoja netistä ja löysinkin mielestäni hyviä ja edullisia vaihtoehtoja. Sukulaiseni ehdotti kuitenkin, että josko pyydettäisiin tarjous myös forssalaiselta kolmannen polven matkatoimistoyritykseltä, josta hän oli tottunut saamaan hyvää palvelua.

Näin tehtiin, saimme sieltä hetkessä useita hyviä lentovaihtoehtoja/yhdistelmiä, joista valitsimme matkamme. Ja mikä ihmeellisintä, matkan hinta oli jopa edullisempi kuin yksikään omista nettivaihtoehdoistamme. Nyt meille on turvallinen matka tiedossa, sillä epävakaasta maailmantilanteesta johtuen saamme suoraan matkatoimistoltamme tiedon mahdollisista lentojen muutoksista. Myös mm. sairaus- ym. poikkeustilanteessa on matkatoimiston asiantuntija puhelimen kautta auttamassa ja opastamassa.

Olin myös henkilökohtaisesti yhteydessä ko. matkatoimistoon. Olen todella iloinen siitä, että entisellä synnyinseudullani on edelleen tällaisia asiantuntevia, ystävällisiä ja asiakkaitaan arvostavia pienyrityksiä. Ja onhan se paljon mukavampaa keskustella oikean ihmisen kuin koneen kanssa.

Jotta palvelutarjonta jatkuisi siellä Forssan seudulla edelleenkin tasokkaana ja monipuolisena, niin matkustajat ynnä muut: käyttäkää oman kotiseutunne yrittäjien palveluja. Erityisen tärkeää se on nyt tässä koronakurimuksessa. Kiitos Forssan Matkatoimisto Oy!

Uusimmat

Fingerpori

comic