Mielipiteet

Mielipide: Asioista kannattaa ottaa selvää! Seutumme pitää elintärkeänä Forssan sairaalan palvelujen jatkumista

Forssan sairaala on pidetty omin toimin elinvoimaisena. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan sairaala jouduttiin 1990-luvun lopulla ottamaan pois sairaanhoitopiiristä, koska keskussairaala oli viemässä sairaalamme loistavat kirurgit leikkaamaan keskussairaalaan. Seutumme viisi kuntaa täysin yksimielisin valtuustopäätöksin päätti ottaa sairaalamme pois sairaanhoitopiiristä turvataksemme täällä erikoissairaanhoidon ja sen leikkaustoiminnan jatkamisen.

2000-luvun alussa yhdistettiin perusterveydenhuolto ja sairaalan ESH Forssan Seudun Terveydenhuollon kuntainliitoksi myöh. kuntayhtymäksi.

Markku Puron johdolla rakennettiin Suomen ensimmäinen ESH-PTH integraatio, joka toi perustason yhteyteen ESH:n (erikoissairaanhoidon). Jos näin emme olisi tehneet, sairaalamme kohtalo olisi ollut sama kuin Riihimäen aluesairaalan alasajo.

Forssan seutu on SOTE-uudistuksen jo tehnyt kahdessa osassa v. 2000 ja 2014. Nyt tarvitaan sen jatkon turvaaminen ja toivon mukaan siinä emme tarvitse poikkeustoimia. Seutumme pitää elintärkeänä Forssan sairaalan palvelujen jatkumista nykyisenlaajuisina tehtyjen sopi musten mukaisesti.

Toiseksi keskussairaalan kohonneet rakennuskustannukset tarkoittavat hyvinvointialueelle suurempia poistoja, jotka leikkaavat käytössä olevaa rahoitusta. Tästä on kyse. Silloin viisautta on välttää kustannusten kovaa nousua, minkä Putinin kansanmurha Ukrainassa on aiheuttanut. Konosen (FL 19.9.) suosittelen ottavan selvää asioista, ennen kuin tekee vääriä johtopäätöksiä.

Sirkka-Liisa Anttila

ministeri ja HYKYN hallituksen vpj

Uusimmat

Fingerpori

comic