Mielipiteet

Mielipide: Ei mikään ole niin varma kuin epävarma – Naton tarjous herättää vahvoja epäilyksiä

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg toivottaa Suomen ja Ruotsin avosylin tervetulleiksi puolustusliittoon. Kuva: John Thys/AFP/ Lehtikuva
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg toivottaa Suomen ja Ruotsin avosylin tervetulleiksi puolustusliittoon. Kuva: John Thys/AFP/ Lehtikuva

Joskus vilahtaa muistutus; Jos joku tarjous tuntuu liian hyvältä, epäile ja varo!

Suomelle on erityisesti viime aikoina tulvinut yhtä ja samaa tarjousta. Päivittäisiin uutislähetyksiin ilmestyy Stoltenberg kertomaan siitä raollaan olevasta ovesta ja kuinka kaikki Naton jäsenmaat toivottaisivat Suomen sydämellisesti tervetulleeksi joukkoonsa ja turvamme olisi taattu.

Tämä tarjous on tuonut epäilyksen monelle suomalaiselle, myös päättäjälle. Tuo tarjouksen ”sitkeys” todistaa, että Nato selvästi tarvitsee kilttiä Suomea jäsenekseen ja turvakseen.

Siitä jäsenmaksun summasta on täällä kenenkään turhaa vakuutella. Sitten kun jäsenyys olisi lukossa, silloin alkaa laskelmat ja selitykset: kun on tuo teidän raja niin pitkä ja vaarallinen, niin kyllä siitä pitää veloittaa moninkertaisesti suhteessa muihin jäsenmaihin.

Sotilasliiton jäsenyyttä puolletaan vedoten siihen, että Venäjä petti luottamuksen. Kuinkahan luotettava tällainen monirakenteinen liitto sitten on, sitä ei voi kukaan tietää. Kun lähdetään karhua pakoon, voi tulla monta vastaan.

Edustajien ja jotka asian lopullisesti päättävät, olisi hyvä edes vilkaista ajassa taaksepäin, siellä on useat vakavat kasvot, jotka eivät nyökyttele hyväksyvästi jäsenyydelle. Eivät idän pelosta, vaan periaatteesta kotimaatamme kohtaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic