Mielipiteet

Mielipide: Ei mitään uutta – Venäjän kansalle on vuosien ajan syötetty ”totuutta”, jonka mukaan kaikki ovat Venäjää vastaan ja uhkaamassa sen turvallisuutta

Ukrainalaissotilas tuhotun venäläispanssarivaunun päällä. Kuva: Sergei Supinsky/ AFP/ Lehtikuva
Ukrainalaissotilas tuhotun venäläispanssarivaunun päällä. Kuva: Sergei Supinsky/AFP/ Lehtikuva

Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa on käyty jo viisi viikkoa, eikä loppua näy. Rauhanneuvotteluja tosin käydään. Yleinen kysymys on: ”Neuvotteleeko Venäjä tosissaan?” Neuvotteluja käydään varmaan yhtä tosissaan kuin Suomen kanssa marraskuun lopussa 1939. Jo kesäkuussa oli kuitenkin hyväksytty hyökkäyssuunnitelma, Nyt Venäjä käyttää todennäköisesti samaa ”rauhanneuvottelutaktiikkaa” ryhmitelläkseen joukkonsa Kiovan suunnan epäonnistumisen jälkeen uudelleen!

USA:n presidentti Biden lausui 30.3.: ”Seuraamme tilannetta!” Venäjä on saanut rauhassa harjoitella sodankäyntiä mm. Afganistanissa, Tsetseniassa, Georgiassa, Syyriassa ja Itä-Ukrainassa. Kun ”vihreät miehet” marssivat Krimille, sitäkin seurattiin! Sotilassiirrot Valko-Venäjälle olivat koko ajan tiedossa

USA, EU, Nato ja VenäjäYK seuraavat Kansanyhteisön linjaa vuonna 1939, kun Saksa sai rauhassa operoida Euroopassa! Nyt hyväksytään se, että pakolaisia tulee miljoonia, kuolleita tuhansia ja alueita tuhotaan. Auttamisen halu on kuulemma suuri, mutta pakolaisten vastaanottamisella ja auttamisella ei korvata sitä, mitä he ovat menettäneet! Olen tavannut keväällä 1940 evakkoja ensimmäisen kerran omalla pihallani, ja ollut heidän kanssaan tekemisissä siitä alkaen jatkuvasti! Yksillä kärryillä oli kolmen perheen koko omaisuus. He asettuivat meidän pirttiimme ja neljä emäntää laittoi ruokaa saman hellan ääressä!

Sotataktiikka on Venäjällä nyt sama kuin Suomen kohdalla. Suomen valtaamisen piti olla nopea muutaman viikon operaatio, jolla suomalaiset vapautettaisiin sortajien ikeestä. Neuvostoliiton 163 divisioona valtasi 7.12. Suomussalmen. Matkaa piti jatkaa Ouluun ja katkaista näin Suomi kahtia, kuten nähtävästi oli tarkoitus tehdä Ukrainassakin. Suomalaiset aiheuttivat kuitenkin vaikeuksia ja apuun komennettiin 44 divisioona. Kummankin lopputuloksen tiedämme nyt!

Paljon puhutaan siitä, että venäläiset eivät halua sotaa. Venäjän kansalle on vuosien ajan syötetty ”totuutta”, jonka mukaan kaikki ovat Venäjää vastaan ja uhkaamassa sen turvallisuutta. Ukraina on yksi pahimmista uhkista ja sen kautta muiden mahdolliset hyökkäykset. Venäjä siis käy puolustustaistelua! Vuosikausien työn tuloksena on saavutettu tilanne, jossa kansasta 83 % on sitä mieltä, että Putin toimii oikein ja Venäjän toimet Ukrainan ”tapauksessa” ovat perusteltuja, Putinin suosio oli laskemassa. Hallitsijoiden vanha keino oli se, että sisäisten pulmien aiheuttamaa suosionlaskua oli paras keino nostaa aloittamalla sota – mieluummin voitollinen!

Nyt kysellään: ”Onko meidän tulevaisuudessa tingittävä jostakin?” Kyllä on! Kansallamme on edessään koettelemuksen ajat, jotka kuitenkin ovat huomattavasti pienemmät kuin esim. monilla Afrikan asukkailla! Sen vuoksi on aika muistaa Suomenlinnan Kuninkaanportin päällä olevat August Ehrensvärdin sanat: ”Kansa, seiso tässä omalla pohjallasi, äläkä luota vieraaseen apuun!”

Maailman onnellisimman kansan olisi hyvä muistaa myös Adolf Ehnroothin sanat 6.12.2014: ” Suomi on hyvä maa, se on paras maa meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen ja sen ainoa puolustaja on Suomen kansa.”

On aika muistaa, että meidän tehtävämme on välittää nuoremmille sukupolvelle veteraanien perintö, joka on kertomus uhrautuvaisuudesta, sitkeydestä, lähimmäisen huomioonottamisesta, velvollisuudentunnosta ja tulevaisuudenuskosta!

Uusimmat

Fingerpori

comic