Mielipiteet

Mielipide: Enemmän palkkaa tai vähemmän töitä – Mielestäni kyseessä on nykykielellä jonkinasteinen opettajien ammattiryhmän ”maalittaminen”

Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtajana toimii Olli Luukkainen. Kuva: Kimmo Penttinen LM
Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtajana toimii Olli Luukkainen. Kuva: Kimmo Penttinen LM

Näin ilmaisi Forssan Lehden sivulla mielipiteensä toimittaja (24.2.). Teksti oli pääasiassa jo moneen kertaan uutisoitua asiallista tekstiä, mutta sekaan oli ”livahtanut” muutamia omiakin mielipiteitä, joista joitakin lainauksia:

1. ”Opettajat ovat joutuneet töihin”. Vuosikymmeniä sitten pieni koululainen kysyi opettajaltaan: ”Millä sää, Kerttu, elät, kun sää et käy töisä ja sulla ei o miästä?”

Mistähän seitsenvuotias oli saanut mielipiteensä. Jo silloin oli voimakkaana joillakin ajatus, että opettajat eivät tee työtä. Lähipiiriini kuuluu kymmenkunta opettajaa esikoulusta II asteelle, joten olen kuullut yhtä ja toista opettajan työmäärästä ennen koronaa ja koronan aikana!

2. ”OAJ hyökkää työmarkkinataistelussa monella rintamalla.” ”OAJ lataa vaatimustensa tueksi kyselyn jos toisenkin. Samalla järjestö tekee härskiä työmarkkinapolitiikkaa.” ”Uhkaava opettajapulakin on vedetty ässäksi hihasta.”

Tilanne on mielestäni todella vakava, eikä mikään ässä hihassa!

3. Kirjoituksen lopputoteamus: ”Siis lisää liksaa tai ainakin vähemmän töitä, mutta mieluummin molemmat.”

Mielestäni kyseessä on nykykielellä jonkinasteinen ammattiryhmän ”maalittaminen”.

Kun se tapahtuu lehden pääkirjoituksen nimissä ilman omaa nimeä, se voitaisiin käsittää lehden linjaksi. Voiko se olla sellainen?

Kun luin pääkirjoituksen, oli ensimmäinen reaktio, että peruutan kestotilauksen. Mutta en voi sitä tehdä!

Olen ollut kanssakäymisissä Forssan Lehden omistajien ja toimittajien kanssa jokseenkin päivälleen 60 vuotta, Sain tutustua myös arvostamaani lehden perustajaan prof. Esko Aaltoseen. Hänen ja lehden kautta on vaikutettu kotiseudun ja sen asukkaiden – myös omaani – elämään positiivisessa mielessä korvaamattomalla tavalla.

Ilman tätä suhdetta en nyt kirjoittaisi tätä tekstiä, joten suhde jatkuu!

Jään odottamaan mahdollista kannanottoa!

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic