Mielipiteet

Mielipide: FoPS Junioreissa on mahdollista valita oma pelaajapolku sen mukaisesti, haluaako olla mukana kevyemmin harrastaen tai enemmän kilpailullisesti

Kuva FoPSin junnujen pelistä syksyltä 2020. Kuva: Tapio Tuomela
Kuva FoPSin junnujen pelistä syksyltä 2020. Kuva: Tapio Tuomela

Moi Ville! Luimme erittäin tärkeästä aiheesta kirjoittamasi kolumnin Forssan Lehdestä 30.3. ja haluaisimme nyt oikaista muutamia ajatuksiasi. On totta, että korona on tuonut haasteita jokaisen liikuttajan toimintaan ja myös niitä lopettaneita harrastajia on valitettavasti ollut, mutta siitä huolimatta FoPS Junioreiden kaikki indikaattorit näyttävät ylöspäin niin joukkuemäärässä kuin myös lisenssin omaavien harrastajien määrässä. On totta, että jos vertaamme kultaisiin vuosiin ”silloin kun mää olin junnu”, harrastajamäärät ovat tippuneet tästä ajasta, eikä paluuta aikaan entiseen ole nopealla aikataululla näköpiirissä.

Viime lauantaina oli kuitenkin mukava seurata kiekkokoulun pelitällejä Sisu Hockeyta vastaan, jossa 60 lasta pelasi 2 tunnin aikana molemmissa päissä kenttää.

Seurassamme onkin mahdollista valita oma pelaajapolku sen mukaisesti, haluaako olla mukana hieman kevyemmin harrastaen tai jos omat tavoitteet ovat enemmän kilpailulliset, niin silloin ammattitaitoinen ja erinomaisilla olosuhteilla varustettu organisaatiomme pystyy tämän pelaajalle tarjoamaan. Joissain ikäluokissa kahden eri polun muodostamisessa saattaa olla haasteita, koska ryhmäkoot vaihtelevat eri vuosien ikäluokkien koon mukaan. Olemme lisänneet jo kuluvaan kauteen ihan uusina harrasteryhminä mm. erittäin matalalla kynnyksen Easy Hockey -toiminnan 11–17-vuotiaille, sekä lapsiaikuisluistelun koko perheen yhteiseksi harrastukseksi. Näitä matalan kynnyksen ryhmiä pyritään huomioimaan myös jatkossa entistä enemmän, jotta pystytään tarjoamaan yhä suuremmalle joukolle liikkumisen riemua.

On kuitenkin todettava, että olemme molemmissa lajeissamme niin ringetten kuin jääkiekon puolella myös erittäin tavoitteellinen kilpaurheiluseura ja tätä polkua tulemme myös jatkossa kehittämään yhä laadukkaammaksi. Meille seurana on tietenkin tärkeää, että pystymme liikuttamaan jääurheilun parissa lapsia ja nuoria, mutta olemme myös tyytyväisiä siitä, että Forssan urheilukentässä on monta hyvää liikuttajaa ja tekin olette vielä salibandytoiminnassa mukana. Hienoa! Pitää muistaa sekin seikka, että ohjattu seuratoiminta kattaa vain hyvin pienen osan viikoittaisista liikuntasuosituksista ja suuri vastuu on myös perheillä arjessa tukea liikkumisen riemun mahdollisuuksia.

Ystävällisin terveisin,

Uusimmat

Fingerpori

comic