Mielipiteet

Mielipide: Forssan Järvenpää on kaunis kehittyvä kaupunginosa – Vanhoissa kuvissa tallentuu monia arvokkaita paikkoja, toimintoja ja kulttuurimaisemia

Näkymä Järvenpään kaupunginosasta Kaukjärventieltä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Näkymä Järvenpään kaupunginosasta Kaukjärventieltä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Sanoisin, että Järvenpää on huomaamatta kehittynyt ja samalla kaunistunut järvimaisema melkein keskellä Forssaa. Kaukjärven päähän, siis Järvenpäähän kuljetaan ensin Hämeentieltä Saksankatua pitkin Saarelantielle, joka yhtyy Järvenpäässä Kaukjärventiehen, joka puolestaan haarautuu vasemmalle ratsastustallin ja Sipilän rannaksi ja oikealle Klemelän puoleiseksi rannaksi.

Kaksituhattaluvulla Ratsutallin puoleiselle rannalle rakennettiin omakotialue, ja me sinne rakentaneet kunnostimme yksissä tuumin talkoilla alueen uimarannan, nimeltä Kalevan uimaranta, jota Forssan kaupunki nykyään pitää kunnossa ja asentaa sinne keväisin pitkän laiturin ja kokoaa sen pois syksyllä. Uimaranta ja sen takana oleva Kalevan puisto muodostaa yhteisen kokonaisuuden.

Täällä on hyvä asua ja vanhentua vähitellen. Kun olen nuorena tehnyt paljon valokuvia ja suurennuslaitteella suurentanut niitä 30 x 40 sentin kokoon ja osallistunut muiden mukana kerhojen kilpailuihin, haluan pistää oman kuvanäyttelyn pystyyn. Paikalliset kameraseurat ovat vuonna 1987 ja myöhempinä vuosina pitäneet näyttelyitä, joihin olen osallistunut ja sijoittunut palkintosijoille. Mielestäni olisi elvyttämisen arvoinen asia saada uutta vauhtia kerhojen toimintaan, sillä vanhoissa kuvissa tallentuu jälkipolville monia arvokkaita paikkoja, toimintoja ja kulttuurimaisemia.

Valokuvaus on osaltaan arvokasta työtä ja kuvien säilyminen tapahtumineen jälkipolville olisi tärkeää. Siksi kutsun kaikkia valokuvauksesta kiinnostuneeita katsomaan kahvinjuonnin lomassa kuviani, joista vanhimmat ovat 1900-luvun alusta käytössä olleilla laitteilla tehtyjä. Omassa pimiössäni aloin jo nuorena tehdä kuvia Heikan koulun viereen rakentamassani talossa olleessa pimiössä.

Avauspäivänä 18.5.2022 klo 10.00 Savikkakujalla alkavassa näyttelyssä kahvia ja täytekakkua riittää kaikille.

Uusimmat

Fingerpori

comic