Mielipiteet

Mielipide: Forssan karmeat kävelytiet – Miksei liukkautta torjuta hiekoittamalla?!

Tästä mallia talvikunnossapitoon. Kuva: Jussi Leinonen LM
Tästä mallia talvikunnossapitoon. Kuva: Jussi Leinonen LM

Forssan kävelytiet ovat hirvittävässä kunnossa. Tällä hetkellä täytyy kävellä erittäin varovasti, kun kävelyteitä ei jostain kumman syystä hiekoiteta. Esimerkiksi Tölön alikulkutunnelin tie on erittäin liukas, ja varsinkin kun siinä on ylämäki molempiin suuntiin.

Olen tosi tyytymätön ja vaadin, että tiet laitetaan heti kuntoon! Ei voi olla niin raskasta ripotella kerran päivässä hiekkaa yhdelle tielle. Eikä tämä Tölön läpikulkeva tie ole ainoa, mutta siitä minulla on parhaat kokemukset. Käy sääliksi, että jotkut ihmiset joutuvat valitsemaan erilaisia kiertoreittejä näiden huonokuntoisten teiden takia.

Olen itsekin pariinkin otteeseen liukastellut, vielä en ole kaatunut, mutta ei kauaa mene, kun niin tapahtuu, jos toimintaa teiden suhteen ei muuteta. Ja voin vain kuvitella, millaista on liikkua pyörällä tuollaisilla teillä. Kuljen siitä usein ja olen huomannut, kuinka vanhemmat henkilöt joutuvat menemään erittäin hitaasti, sillä yksi kaatuminen voi olla kohtalokas.

Toiveeni ja mielestäni hyvä ratkaisuehdotus on se, että Forssan tiet yritetään oikeasti pitää kunnossa, ennen kuin jotain sattuu. Kerran päivässä kun hiekoittaa, niin se riittää.

Uusimmat

Fingerpori

comic