Mielipiteet

Mielipide: Hiukan lisää Rehtilän teatterin juttuun – Se oli Jokioisten Yhteiskoulun teiniteatterin esitys, joka tuli Jokioisten henkisissä kilpailussa toiseksi, vaikka muita esiintyjiä ei ollut

Jaakko Ihamäki kuuluu Rehtilän teatterin vakiokaartiin. Vuoden 2019 Mummonmökki-näytelmässä hän esiintyi Peetuna. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jaakko Ihamäki kuuluu Rehtilän teatterin vakiokaartiin. Vuoden 2019 Mummonmökki-näytelmässä hän esiintyi Peetuna. Kuva: Lassi Puhtimäki

Mukavassa jutussa (FL 4.5.) Rehtilän teatterin tulevasta ensi-illasta haastateltiin näytelmässä mukana olevaa Ihamäen Jaskaa, pitkäaikaiskaveriani Jokioisilta.

Jutussa kerrottiin, miten Jaska oli esiintynyt keväällä 1962 kunnan henkisissä kilpailuissa – tuohon maailmanaikaan järjestettiin sellaisia. Hän kertoi tulleensa toiseksi, vaikka oli ainoa esiintyjä. Herrasmiehenä hän jätti kertomatta, että meitä oli kuusi muutakin. Kyseessä oli nimittäin Jokioisten Yhteiskoulun teiniteatterin esitys Jukolan veljeksistä, jotka lähtevät kosimaan Männistön muorin Venlaa, mutta saavat pakit.

Olimme varmoja menestyksestämme, varsinkin kun olimme ainoat osanottajat. Hämmästelimme kakkossijaamme, sillä tekstihän on luistavaa ja esityksemme oli ohjannut koulumme mainio rehtori Samuli Jämsä, kylän merkkihenkilö.

Toivuttuamme otimme vastaan kutsun saapua esiintymään Juhannusjuhlille Palokunnan kentälle (tämä arvokas kulttuurikohde tuhottiin 60-luvun lopulla).

Katsojia oli yli tuhat (meistä huolimatta) ja esityksemme päätteeksi saimme raikuvat aplodit. Se korvasi kunnan henkisten kilpailuiden nöyryytyksen, vaikka joku meistä arveli aplodien johtuneen tyytyväisyydestä siihen, että esityksemme loppui. Palkkioksi saimme munkkeja ja limpsaa.

”Mutta tässä on kertomukseni loppu. Ja mitäpä kertoisin enää heidän elämänsä päivistä täällä?”

No: Juhanista tuli opettaja, Tuomaksesta metsänhoitaja, Aaposta erikoislääkäri, Simeonista maakuntainsinööri, Timosta kansanedustaja yms, Laurista ostopäällikkö ja Eerosta kunnan hallintojohtaja. Osa meistä on siirtynyt ajasta ikuisuuteen.

Menestystä Rehtilän teatterille!

Uusimmat

Fingerpori

comic