Mielipiteet

Mielipide: Hoitajien palkkojen on noustava enemmän kuin muiden ammattiryhmien, jotta hoitajat pysyvät alalla

Hoitajat ansaitsevat kirjoittajan mukaan muita aloja isomman palkankorotuksen. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Hoitajat ansaitsevat kirjoittajan mukaan muita aloja isomman palkankorotuksen. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Hoitajia tarvitaan paljon lisää ja tarve vain kasvaa. Olen ymmärtänyt, että meillä on runsaasti hoitajakoulutettuja, mutta he ovat työllistyneet muille aloille. Tähän on luonnollinen syy, ansiotaso.

Mikäli todella haluamme lisää hoitajia hoitoalalle, on siihen vain yksi tapa. Hoitajien palkkatason pitää olla parempi, kuin niissä ammateissa mihin heidät on nykyisin palkattu. Tämä tarkoittaa, että hoitajien palkkoja on korotettava enemmän, kuin mitä maksetaan niissä töissä, missä he nyt toimivat. Miksi he muuten palaisivat hoitoalalle? Työssä viihtyminen on sinänsä tärkeää, mutta kyllä raha kuitenkin ratkaisee.

Mikäli muut ammattiryhmät eivät hyväksy hoitajille selvästi parempia palkankorotuksia, kuin mitä heille itselleen on luvassa, tulee hoitajapula vain pahenemaan.

Työnantajapuoli on todennut, että kunnilla ei ole varaa maksaa hoitajille heidän pyytämiään palkankorotuksia. Olisi reilumpaa, kun he argumentoisivat, että Suomessa ei ole riittävästi halua ylläpitää nykykyisen tasoisia terveyspalveluja, eikä ainakaan parantaa vanhustenhoitoa.

Uusimmat

Fingerpori

comic