Mielipiteet

Mielipide: Jääkiekon alumniturnaus Forssaan– On aika muistaa Kari "Ammi" Aroa, jonka kuolemasta on ensi vuonna kulunut 20 vuotta

Kari "Ammi" Aro kuvattuna vuonna 1985. Kuva: Markku Åberg
Kari "Ammi" Aro kuvattuna vuonna 1985. Kuva: Markku Åberg

Nyt kun viimein on nähty Sakari Suurosen dokumentti Kari Arosta nimeltään Koho-utopiaa, olisikohan aika muistella Forssan jääkiekon kulta-aikoja. Varsinkin kun taas ollaan saatu Mestis-menestystä.

Ei voitane väittää, etteikö Kari Aro olisi luonut jääkiekkokulttuurin Forssaan.

On aika muistaa Kari Aroa, jonka kuolemasta on ensi vuonna kulunut 20 vuotta.

Oltuani sivistyslautakunnassa joitakin vuosia sitten, tein esityksen hallin nimeämiseksi Kari Aro -areenaksi. Se ei ottanut tuulta, mutta saimmehan kuitenkin kolmen kiekkopersoonan kuten Matti Lahden, Alpo Suohosen ja Kari Aron suuret kuvat aitioiden seinään. Nyt tosin hallin päädyssä lukee Hakala Foods.

Nousu jääkiekkoliigaan tapahtui 1975 Alpo Suhosen valmennuksessa kohtalaisella menestyksellä. Apen siirryttyä Saipan valmentajaksi Fopsin kiekko hiipui.

Olisiko nyt aika perustaa alumnisarja Ammin muistoksi? Entiset Forssan liigakiekkoilijat ja jopa nuoremmatkin voisivat matsata vaikka Turun alumnikiekkoilijoita vastaan.

Palkintona voitaisiin luovuttaa Ammi-maljan lisäksi tuotto juniorikiekkoiluun.

Forssalaisten alumnijoukkueeseen voisivat osallistua esim. Antti Laaksonen, Mika Helkearo, Matti Raunio Jarkko Aaltonen, Seppo Aaltonen ja Ilkka Kares. Lisäksi vahvistuksina nuoremmista ainakin Petrus Lintonen. Valmennuksesta voisivat vastata Ape Suhonen ja Karri Kivi sekä Matti Lahti.

Mattilan Jauho ja Wilmannin Timo ovat jo vuosikaudet olleet päällepäsmäreinä järjestämässä tapahtumaa Forssaan. Ja kuinka ollakaan, se ei ole toiminut, vaikka Ketolan Vellu ja kumppanit olisivat olleet valmiina kuin mölperi sotaan.

Forssan Palloseuran jääkiekkojoukkue täytti 50 vuotta pari vuotta sitten. Sitäkään suurta tapahtumaa ei järjestelyistä huolimatta voitu järjestää.

Uusimmat

Fingerpori

comic