Mielipiteet

Mielipide: Jahkailun hinta? Kyläkoulujen kustannusten hinnalla olisi kirkonkylän koulua remontoitu parinkymmenen vuoden aikana niin, että tarvetta uudelle ei nyt olisi

Tammelan koulukeskuksen kohtalo puhuttaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan koulukeskuksen kohtalo puhuttaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ymmärrän hyvin Matti Lintukorven (FL 11.2.) tunnot tammelalaisesta kunnallispolitiikasta. Kunnanvaltuutettuna (8 v) ja perusturvalautakunnan jäsenenä (4 v) ja 4 v sen puheenjohtajana olleena lienen saanut jonkinmoisen kuvan kunnallispolitiikasta. Tuolloin olivat valtuustoryhmät hyvinkin yksimielisiä valtaosasta päätettävistä asioista ja meillä oli oikeastaan aika mukavaa olla kuntalaisten asialla.

Kyläkoulut olivat myös tuolloin agendalla, olin kaikkien kyläkoulujen lakkauttamisen kannalla pedagogisin perustein; oppimisympäristönä 4. luokan yhdysluokat ovat ihan älyttömiä.

Kyläkoulujen kustannusten hinnalla olisi kirkonkylän koulua remontoitu ja laajennettu parinkymmenen vuoden aikana niin, että tarvetta uudelle keskuskoululle ei nyt olisi.

Tässä käynee niin kuin kunnantalon kanssa, Manttaalilta ei maltettu lähteä kymmeniin vuosiin ja kun viimein oli pakko, oli aika, jolloin lainat korot olivat vuosisadan korkeimmat. Nyt rakentaminen ja purkaminen ovat sitä!

Uusimmat

Fingerpori

comic