Mielipiteet

Mielipide: Jokioisten seurakuntavaalit – Jumala on asettanut miehen perheiden pääksi ja myös minun uskoni mukaan seurakuntien pääksi

Jokioisten kirkko. Kuva: Tapio Tuomela
Jokioisten kirkko. Kuva: Tapio Tuomela

Olin mukana kuuntelemassa Jokioisten seurakunnan kirkkoherran esittelyä 4.5.2022. Olen sen jälkeen ollut yhteydessä muutamien seurakuntalaisten kanssa ja kysellyt heidän mielipiteistään näistä pappiehdokkaista. Olen todella yllättynyt joidenkin ihmisten mielipiteistä ja heidän tiedoistaan Raamatusta ja yleensäkin siitä, miksi ihmiset on valittu kirkon johtotehtäviin niinkin vähillä tiedoilla Raamatusta, joka kuitenkin on Jumalan ilmoitus omasta tahdostaan ihmistä kohtaan. Ei se Jumalan sanan mukaan riitä, että ihminen uskoo Jumalaan, Pirukin uskoo Jumalaan. Vaan sillä pääsee taivaaseen, että ihminen tekee niin kuin Jumala on sanassaan opettanut.

Jokaiselle tulee kyllä virheitä, mutta virheet saa anteeksi, kun niitä anteeksi pyytää eikä tahallaan riko Jumalaa vastaan. Nyt on maailma mennyt samaan malliin ja vielä pahemmaksi kuin silloin Sodoman ja Gomorran kaupungeissa. Sodoman synti oli ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo, eivätkä köyhää ja kurjaa auttaneet. Kaikki pahuus oli niin suurta, että Jumala päätti hävittää kaupungit.

Mikä liittyy tähän kirkkoherran valintaan, on se, että naiset olivat valmiita vihkimään samaa sukupuolta olevia. Jumala on kuitenkin antanut naiset avuksi miehelle, lukee minun Raamatussa, eikä se ole mikään tasa- arvo kysymys. Näin on Jumala säätänyt asiat ihmisille. Ihmisillä on mahdollisuus joko totella Jumalan sanaa taikka vastustaa, päätös on jokaisella itsellään, mutta päämäärän valitsee Jeesus. Kukaan ei tule Jumalan tykö muuten kuin minun kauttani, sanoo Jeesus. Jumala vihaa syntiä ja on luonut ihmiset mieheksi ja naiseksi.

Haluan kuitenkin muistuttaa kaikkia päättäjiä asian vakavuudesta: Ette ole vastuussa ollenkaan ihmisille vaan Jumalalle. Raamattu sanoo, että enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä. Jumala on asettanut miehen perheiden pääksi ja myös minun uskoni mukaan seurakuntien pääksi. Nainen luotiin miehelle avuksi. On kyllä murheellista, kun kaikista miehistä ei ole perheen pääksi, silloin olisi parempi vaan pysyä poikamiehenä, eikä mennä pilaamaan toisten elämää.

Ihminen ottaa valtavan riskin, kun suostuu seurakuntien johtoon, ellei tunne taikka edes usko koko Raamattuun. Oletteko koskaan ajatelleet, mitä tarkoittaa, jos sanoo, että uskoo Jumalaan, taikka uskoo Jumalaa, mikä ero siinä on. Minä en ollenkaan yritä väittää olevani mikään enkeli, vaikka haluaisinkin. Olen kuitenkin antanut oman elämäni Jeesukselle marraskuun viimeisenä päivänä 1980 ja yrittänyt elää niin oikein, kun olen pystynyt.

Myönnän olevani vähän lyhytpinnainen, enkä siedä minkäänlaista vääryyttä varsinkaan ihmisiltä, jotka ovat asettuneet toisten johtajiksi ja alkaneet rikkoa lakeja päätöksillään, niin ihmisten, kuin Jumalankin edessä. Joskus kyllä huomaan tehneeni väärinkin, ja pystyn kyllä pyytämään anteeksi ja antamaan anteeksi, kun olen ymmärtänyt, että kaikki kyllä lopulta tulevat saamaan palkkansa toiset hyvää ja toiset pahaa.

Toivotan kuitenkin Jumalan siunausta kaikille ja toivon ottamaan selvää asioista Raamatusta, jos olette johonkin tehtävään valittu.

Uusimmat

Fingerpori

comic