Mielipiteet

Mielipide: Kiina tukee Venäjää – Natoon liittyminen johtaisi Suomen vääjäämättä sekaantumaan suurvaltojen välisiin konflikteihin

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Kiinan presidentti Xi Jinping tapasivat toisensa Pekingissä helmikuun alussa. Kuva: Alexei Druzhinin
Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Kiinan presidentti Xi Jinping tapasivat toisensa Pekingissä helmikuun alussa. Kuva: Alexei Druzhinin

Kiina ja Venäjä ovat lähentyneet toisiaan. Tosiasia on, miten joka kerta, kun länsimaat asettavat Venäjälle lisää pakotteita, se joutuu liikahtamaan lähemmäksi Kiinaa. Jos Venäjän kaasu ei kiinnosta Eurooppaa, sitä pyritään myymään Kiinaan.

Venäjän Vladimir Putin ja Kiinan Xi Jinping ovat vakuutelleet ystävyyttään ja yksimielisyyttään. Putinin neuvonantaja kertoi myös julkisuuteen Xin antaneen täyden tukensa Venäjän vaatimuksiin turvatakuista Natolta. Eli siis sille, että Nato ei laajenisi itään päin.

Nyt on kysytty, pitäisikö suomalaisten olla huolissaan Venäjän ja Kiinan lämmenneistä väleistä.

Nato ja sen pääsihteeri ovat todenneet Kiinan kasvavan vaikutusvallan olevan haaste Naton turvallisuudelle.

On siis kyse Naton turvallisuudesta! Tämä johtuu siitä, miten Nato, joka alunpirin oli Pohjois-Atlantin puolustusliitto, on laajentumassa myös Aasiaan ja jopa Australiaan.

Erään tiedotteen mukaan Suomella ja Yhdysvalloilla on jo vahva kumppanuus, joka keskittyy rauhaan ja vakauteen ympäri maailmaa. Nato/Yhdysvallat toivoo, että Suomi liittyisi heti Natoon, jotta Venäjä joutuisi siirtämään osan Keski-Euroopan joukoistaan Suomen rajalle. Nykyvauhdilla Suomesta tuleekin Yhdysvaltojen etuvartio Venäjää vastaan.

Olisi vältettävä sekaantumasta suurvaltojen välisiin konflikteihin, johon Natoon liittyminen Suomen vääjäämättä veisi. Taitava ulkopolitiikka ja diplomatia olisivat nyt tarpeen.

Uusimmat

Fingerpori

comic