Mielipiteet

Mielipide: Kohellusta 10-tiellä – "Ukko nousi autosta ulos ja alkoi huudella jotain ajokortista ja vaati, että täytyisi alkaa tappelemaan hänen kanssaan"

Rattiraivo voi yllättää. Kuva: Toni Rasinkangas
Rattiraivo voi yllättää. Kuva: Toni Rasinkangas

Ajelin viime viikolla Forssasta päin 19-tietä kohti Turkua rauhallista vauhtia.

Autokeitaan kohdalla olevien liikennevalojen jälkeen musta Ford lähti ohittamaan edellä ajavaa henkilöautoa, joka ajeli erittäin hiljaista vauhtia, joten minä kanssa ohitin tämän saman auton mustan auton perässä.

Tämä musta auto siirtyi tien oikeaan reunaan ja hidasti vauhtia, joten päätin ohittaa tämänkin. Pääsin jo ohitettavan rinnalle, kun tämä alkoi voimakkaasti kiihdyttää nopeuttaan. Kauempana näkyi jo vastaantulevia autoja, joten päätin vaan nopeasti suorittaa ohituksen ja palata oikealle puolelle ajokaistaa.

Kun ohitus oli tehty, huomasin tämän mustan auton melkein takapuskurissa kiinni ja sen kuskilla kävi kädet kuin television viittomakielisissä uutisissa. Tosin hän muutti käsimerkkiään perinteisiin junttimerkkiin ja nyrkin heilautuksiin.

Kun erkanin 10-tieltä Jokioisille päin, seurasi tämä musta auto koko ajan perässä aina Jokioisten keskustaan, josta sitten käännyin Humppiaan päin ja taasen musta auto perässä ja kuskilla käsimerkit käynnissä.

Noin kaksi kilometriä ajettiin ja tämä musta auto pääsi vihdoin ohitse, kun ei enää tullut vastaan liikennettä ja minä käänsin sivutielle ja ajelin asuntomme pihaan. Autosta noustessani huomasin, että siinähän se musta auto on taas.

Ei se auto ihan pihaan tullut, kai kuski huomasi, että on ahdas piha kahdelle autolle. Ukko nousi autosta ulos ja alkoi huudella jotain ajokortista ja vaati, että täytyisi alkaa tappelemaan hänen kanssaan. No, siinä ajattelin, että jos otan tuosta koivukalikan ja menen lyömään ukkoa ottaan, niin vähintään siitä saan kunnon sakon.

Siinä ukko katsoa killitti niin kuin jokin huumehörhö, joka ei ymmärrä normaalia puhetta, kun kysyin , miksi aloit kiihdyttämään vauhtiasi, kun olin sinua ohittamassa, mutta ei hän ymmärtänyt tätäkään kysymystäni, vaan tapella nyt täytyis vaan.

No, lopulta hän poistui autoonsa mutta lupasi kyllä poliisit soittaa minulle.

Ei ole poliisia kuulunut, mutta aattelin, että kai minun olisi pitänyt soittaa ne poliisit tämän kaverin perään. Toki sen auton rekisterit ja koko auto oli niin kurassa, että ei edes rekisterikilvistä saanut selvää, niin aattelin, että menköön nyt.

Mietin vaan, että kyllä meitä on monenlaisia kuskeja autojemme ratissa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic