Mielipiteet

Mielipide: Koulusta pitäisi saada poistua kauppaan luvalla – Ainakin virvoitusjuomien hallussapito koulun alueella tulisi sallia

Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Mielestäni oppilailta kaupassa käynnin evääminen on väärin. Oppilaan pitäisi saada esimerkiksi välituntien aikana käydä hakemassa itselleen kaupasta haluamiansa tuotteitaan.

Virvoitusjuomien nauttiminen välitunneilla pitäisi olla myös sallittua, esimerkiksi touhuntäyteisen liikuntatunnin jälkeen olisi mukava saada rauhassa juoda ilman, että koko koulun opettajat yrittävät juomaasi takavarikoida. Koko sääntö siitä, että koulun alueella ei saa juoda, on naurettava ja turha. Mikä tekee oppilaiden juomisesta niin vaarallista?

Koulupäivän aikana kaupassa käynti pitäisi olla sallittu edes johonkin tiettyyn lähistöllä sijaitsevaan kauppaan. Kaupassa käynnin ei tarvitsisi edes olla luvallista joka välitunti, vaan sille voisi valita jonkin tietyn ajan. Kaupassa käynnin evääminen on ikävää niin janoiselle ja nälkäiselle oppilaalle kuin opettajalle, joka joutuu jatkuvasti typerästä säännöstä nalkuttamaan.

Kaupassa käynnin tarve on suurin liikuntatuntien jälkeen, ellei oppilas tuo kotoaan mukanaan juotavaa, ei väsyneellä oppilaalla ole virkistettä saatavilla ennen seuraavaa ruokailua, joissa niissäkin tarjoillaan pahimmassa tapauksessa kädenlämpöistä vettä sekä maitoa.

En myöskään usko, että moni suostuu juomaan vessojen hanoista. Myöskään juoma-automaatit eivät ole vaihtoehto niiden ollessa poissa käytöstä.

Kaupassa käynnin pitäisi olla jokaisen oppilaan oikeus samalla tavalla, kuin jokaisen opettajankin. Jos opettajat saavat käydä kaupassa niin mikseivät myös oppilaat. Joku saattaisi väittää, että jos oppilaat päästettäisiin kauppaan, he olisivat koulun vastuulla, ja tapaturmat olisivat koulun vika. Vaikka huoli onkin ymmärrettävä, olen sitä mieltä, että vähintään yläkoululaiset osaavat pitää itsestään huolta. Jano häiritsee mietintäkykyä, ja keskittymiskyky kärsii.

Mielipiteeni on siis, että sääntöjä voisi vähintään edes hellittää sen verran, että juomien hallussapito koulun alueella ei olisi sallittua. Kaupassa käynti voisi myös olla pelkästään yläkoululaisten oikeus, alakoululaisia en kyllä päästäisi liikenteeseen haahuilemaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic