Mielipiteet

Mielipide: Kuka noudattaa lähetyskäskyä? Seurakuntalaiset eivät enää tiedä, että lähetyskäskyä toteutetaan Rukoushuoneessa

Forssan Rukoushuone Keskuskadulla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan Rukoushuone Keskuskadulla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan ev.lut.seurakuntamme ”ruohonjuuritasolla” olen vuosia kysellyt: Kuka noudattaa lähetyskäskyä? Kysymykseen voisi liittää myös toisen kysymyksen: ”Uskovatko uskovaiset”?

Seurakuntamme alkuhistoria kertoo, että evankelinen herätysliike on toteuttanut lähetyskäskyä vuodesta 1866 alkaen, niin Kuhalan rukoushuoneessa kuin myös 115-vuotiaassa nykyisessä Rukoushuoneessa Keskuskatu 9.

Miten on tänään? Suomen ev.lut.kirkko hylkäsi Raamatun sanan v. 1986 ja seuraukset ovat olleet murheellisia.

Ei minkäänlaista tasa-arvoa ”vanhauskoisia” eli ”konservatiivi”seurakuntalaisia kohtaan. Seurakuntamme hallinto v. 1995 alkoi väheksyä lähetyskäskyn toteuttajia. ”Kirkollisten” ilmoittelusta jätettiin kirkkomme lähetysjärjestön SLEY:n Rukoushuoneen lähetyspiirin ilmoittelu pois. Vähäksi aikaa se palautettiin, mutta v.2007 ilmoittelu taas lopetettiin. Oto lähetyssihteerin toimi lakkautettiin v. 1996. Aivan kardinaalivirheitä.

Seurakuntalaiset eivät enää tiedä, että lähetyskäskyä toteutetaan Rukoushuoneessa joka maanantai klo 14:00 ja kaikissa juhlissa! SLEY:n Forssan osaston erillisilmoittelua lähetyskäskyn toteuttamisesta ei ymmärretä seurakuntamme työhön kuuluvaksi, koska se ei ole seurakunnan ”kirkollisissa”! Tänä tasa-arvon aikana melkoista syrjintää.

Seurakuntamme palkalliset työntekijät eivät osallistu Rukoushuoneessa tehtävään Suomen Ev.lut.kirkon lähetystyöhön. Pyydetty on.

Seurakuntamme historia taas kertoo, että seurakuntamme 2. kirkkoherra rovasti K.E.Salonen kävi joka maanantai Rukoushuoneen lähetyspiirissä! Mukavaa kristillisyyttä kaikille!

Uusimmat

Fingerpori

comic