Mielipiteet

Mielipide: Kuumuus vaivaa muuallakin kuin Akvarellissa

Akvarellista käydään liikuntatunneilla myös muualla kuin oman koulun liikuntasalissa. Kuva: Lassi Puhtim�ki

Akvarellin kesän helteillä kohonneet lämpötilat ovat herättäneet kaupunkilaisissa kovasti keskustelua. Kesän helteellä kuumuus vaivaa meidän kaikkia koulujamme ja päiväkotejamme. Myös Talsoilan koulussa on ollut korkeita sisälämpötiloja. Akvarellin koulu on kuitenkin ainoa koulukiinteistö, jossa on osassa tiloja viilentävä ilmastointi. Akvarellin päiväkodissa ja liikuntasalissa on viilentävä ilmastointi, jota on voitu hyödyntää väliaikaisena opetus- ja välituntitilana. Muilla kouluilla ja päiväkodeilla ei tällaista mahdollisuutta ole.

On totta, että osa Akvarellin koulun oppilaista käy Feeniksissä liikuntatunneilla. Myös Talsoilan koulun oppilaat käyvät liikuntatunneilla viereisessä salibandyhallissa. Samoin kaikki koulut käyvät liikuntatunneilla Vesihelmessä, urheilukentällä, hiihtoladuilla jne. On hyvä asia, että perusopetuksen oppilaat saavat hyödyntää muitakin liikuntatiloja kuin oman koulun liikuntasalia.

Olisi hyvä muistaa, ettei uuden koulun suunnitteluvaiheessa Akvarelliin ollut tarkoitus tulla esiopetusryhmiä ollenkaan. Kaupunkilaisten ja päättäjien toiveesta haluttiin esiopetusta järjestettävän Akvarellissa. Lapsia on Akvarellin päiväkodissa ensimmäisenä toimintavuonna suunniteltua enemmän. Tämän vuoksi muutamia ryhmiä on Taikatuulen päiväkodin tiloissa, jota nykyään pikku-Akvarelliksi kutsutaan. Vuoden kuluttua kaikki ryhmät ovat Akvarellin tiloissa. On hienoa, että esiopetus saatiin järjestymään, jotta pienet esikoululaiset saavat jatkaa koulupolkuaan vuoden päästä Akvarellin perusopetuksessa.

Olen saanut paljon positiivista palautetta uusista Akvarellin tiloista. Monen oppilaan mielestä oma uusi koulu ja luokka on tosi kiva.

Uusimmat

Fingerpori

comic