Mielipiteet

Mielipide: Lasten kotihoidon tuen kuntalisä Jokioisille – Kotihoidon tuen kuntalisä olisi yksi keino tukea lapsiperheitä

Lasten kotihoidon tuen kuntalisän suuruus vaihtelee kunnittain. Kuva: Juhani Salo
Lasten kotihoidon tuen kuntalisän suuruus vaihtelee kunnittain. Kuva: Juhani Salo

Jokioisten Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jätti valtuuston kokouksessa 23.2.2022 valtuustoaloitteen lasten kotihoidon tuen kuntalisän maksamisesta.

Aloitteessa esitimme, että kunta selvittäisi lisän maksamisen aloittamista ns. Jokioinen-lisää ja varaisi vuoden 2023 talousarvioon maksamista varten määrärahan.

Kotihoidon tuen kuntalisä on paikoin vakiintunut yhdeksi keinoksi tukea lapsiperheitä. Tuen maksamisella on kuntaan muuttoa harkitseville perheille positiivinen signaali sekä kunnassa olevien lapsiperheiden pitovoimatekijä.

Kuntalisä auttaisi myös varhaiskasvatuksen henkilöstöpulaan ja varhaiskasvatuspaikkojen sekä vuorohoidon paikkojen kysynnän tasaantumista.

Kuntalisää maksavia kuntia löytyy kaikista kokoluokista ympäri maan, myös Kanta-Hämeestä. Lisän suuruus vaihtelee kunnittain, euromääräisen lisän pitäisi olla suuruudeltaan sen laatuinen, että mahdollisten verojen jälkeen se on harkitsemisen arvoinen.

Jokioisten kunnalla työskentelevät upeat perhepäivähoitajat sekä muut varhaiskasvatuksen työntekijät, tulossa myös uutena muotona ryhmäperhepäiväkoti. Lisäksi päiväkotirakennukset ja pihapiirit ovat hyvässä kunnossa.

Tämä lasten kotihoidon tuen kuntalisä olisi yksi vaihtoehto pienten lasten perheille.

Uusimmat

Fingerpori

comic