Mielipiteet

Mielipide: Liputtaako vai eikö liputtaa – Sen sijaan, että Humppilan kunta tekisi pienimmän mahdollisen teon sateenkaarevien nuorten tukemiseksi, siis liputtaisi, kunta päättää todeta, että homoilu onkin vain ideologiaa

Pride-lippu. Kuva: Riku Hasari
Pride-lippu. Kuva: Riku Hasari

Kotikuntani Humppila on nyt kaksi kertaa noin vuoden sisällä kaatanut nuorisovaltuuston aloitteen Pride-liputukseen liittyen. Aloitteen kaataminen on mielestäni (ja monien ystävieni, joiden kunnat painivat samojen aloitteiden kanssa) ollut suorastaan koomista seurattavaa.

Nuorisovaltuusto, jossa itsekin toimin mukana aktiivisesti, on ollut halukas esittelemään aloitetta syvemmin ja kertomaan kuntapäättäjille siitä, minkä takia nuorisovaltuusto haluaisi kunnan liputtavan, mutta nuorisovaltuustoa ei ole kuultu.

Sen sijaan aloitteen kaatamiselle on annettu sellaisia perusteita kuten ”kohta koko kunta vaipuu lippukaaokseen”, mitä se sitten tarkoittaakaan, ”rahatkin taitavat loppua parin hassun sateenkaaren värisen lipun johdosta”, vaikka nuorisovaltuusto lupasi kustantaa kyseiset liput, ”onhan meillä jo tasa-arvo, miksi sitä enää liputtaa” sekä kenties oma suosikkini: ”kunnan täytyy pysyä ideologisesti puolueettomana”.

Onko tasa-arvo tosiaan jo saavutettu, vaikka sateenkaarevat nuoret joutuvat pahimmassa tapauksessa pelkäämään henkensä puolesta päivittäin, parhaimmassa tapauksessa nuoret kokevat vain syviä masennuksen ja itsetuhoisuuden tunteita? Sen sijaan, että kunta tekisi pienimmän mahdollisen teon sateenkaarevien nuorten tukemiseksi, siis liputtaisi, kunta päättää todeta, että homoilu onkin vain ideologiaa, joka jopa mahdollisesti syrjii ”meitä normaaleja”.

Olisiko jo aika lopettaa naurettavat tekosyyt ja todeta vain suoraan, että päättäjät eivät ole (sateenkaarevien) nuorten puolella, vaan haluttomuus liputtaa johtuu puhtaasti omista maailmankatsomuksista, joihin homot ynnä muut kummajaiset mahdu?

Ei kuitenkaan suotta vaivuta epätoivoon, varmasti kyse on vain äänekkäästä vähemmistöstä päättäjissä, jotka pilaavat enemmistön maineen: tänä vuonna tuli viisi vuotta täyteen tasa-arvoisen avioliittolain voimaan astumisesta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic