Mielipiteet

Mielipide: Luonto ei ole roskis! Tehdään yhdessä puhdas luonto Suomeen

Roskat, varsinkaan muoviset, eivät kuulu luontoon. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa
Roskat, varsinkaan muoviset, eivät kuulu luontoon. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Suomen luonto on ainutlaatuinen, miksi siis roskaisit sitä? Korona-aikana monet ihmiset ovat liikkuneet luonnossa paljon. Metsissä käynti on siis lisääntynyt, mutta myös niiden roskaaminen.

Kävin itse juuri metsässä koirani kanssa lenkkeilemässä ja huomasin, miten paljon erityisesti pulloja ja karkkipapereita sinne oli heitetty. Eivätkö ihmiset tajua, että roskikset on keksitty vai miksi roskia pitää heitellä metsiin ja ylipäätään luontoon?

Olen turhautunut katsomaan vastuuttomia ihmisiä, jotka vain heittävät ne maahan, vaikka roskiskin olisi vieressä. Jokainen haluaa nähdä luonnon puhtaana ilman roskia ja muita sinne kuulumattomia esineitä. Sinä, joka tätä nyt luet, voisitko miettiä seuraavan kerran roskien heittämistä roskikseen etkä luontoon.

Monet ihmiset ajattelevat, että roskat maatuvat ja niitä voi vain heitellä, minne haluaa. Se ei ole totta, eikä niin tapahdu edes 400 vuoden päästä. Tutkijoiden mukaan esimerkiksi muovipullo maatuu vasta n. 450 vuoden päästä, ja se on liikaa luonnolle.

Toivoisin saavani tällä tekstillä muutosta aikaan ja ihmiset tajuamaan, kuinka tärkeä luonto on maapallolle ja ihmisille. Olkaa fiksuja ja näyttäkää pienemmille esimerkkiä, mihin ne roskat oikeasti kuuluvat. Tehdään yhdessä puhdas luonto Suomeen.

Uusimmat

Fingerpori

comic