Mielipiteet

Mielipide: Malttia liikenteeseen – Tiedän useita lapsia, jotka eivät uskalla ylittää suojatietäkään ilman pelkoa hirmukuskeista

Ylinopeus on vaarallista taajamaliikenteessäkin. Kuva: Terho Aalto
Ylinopeus on vaarallista taajamaliikenteessäkin. Kuva: Terho Aalto

Monesti liikenteessä liikkuessa kävellen, pyörällä tai autolla huomaa ärräpäisiä kuskeja, joita ei näytä kiinnostavan muut liikenteen käyttäjät ollenkaan.

Viime viikolla, kun olin juuri ylittänyt Urheilukentänkadun ylämäen suojatien, pärisevä romu-Mersu ajoi rajua ylinopeutta suoraan risteyksestä. Jos suojatiellä olisi juuri silloin ollut joku, niin Mersu-kuski tuskin olisi nopeuden sokaisemana huomannut häntä, ja siitä olisi seurannut vakava liikenneonnettomuus, jopa kuolema.

Monet ammattikoulusta lähtevät ja sinne menevät nuoret ajavat järjettömästi eivätkä ajattele muita. Tiedän useita lapsia, jotka asuvat sillä alueella eivätkä uskalla ylittää suojatietäkään ilman pelkoa nuorista hirmukuskeista.

Meidän kaikkien liikenteessä ajavien pitää myös muistaa ikäihmisiä, joiden reaktiokyky on hitaampi kuin muilla, joten pitäkäämme siis kaikki tilannenopeus sopivana aivan kaikkialla.

Monen mielestä kaahaminen nuorena kuuluu elämään, mutta turhat ylinopeuspäristelyt voi jättää suljetulle alueella, jossa se ei vaaranna asiaan kuulumattomia.

Uusimmat

Fingerpori

comic